Boye dubta de l'objectiu dels escorcolls i adverteix que pot afectar el dret de defensa de Puigdemont

L'advocat no descarta que aquest dimecres, quan comparega a l'Audiència Nacional, la jutgessa ordene la seua detenció, però ha insistit que no ha fet cap fet delictiu ni ha participat en cap blanqueig de diners
22 octubre 2019 14:00h
L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, repartint roses al Press Club de Brussel·les, on Jxcat feia seguiment electoral de les europees. / NATÀLIA SEGURA, ACN

MADRID (ACN). Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, té dubtes que l'operació que l'Audiència Nacional manté oberta contra ell i l'escorcoll que va patir aquest dilluns tinguen com a objecte el cas "absurd" de blanqueig de diners del narcotràfic. 

En declaracions a RAC1, Boye ha assegurat que l'escorcoll de 15 hores en el seu despatx va consistir únicament a extraure còpies del seu telèfon mòbil i dels seus ordinadors. L'advocat ha advertit que si aquesta informació va més enllà de les mans de la secretària judicial, pot afectar el dret de defensa dels polítics exiliats. Si no fora l'advocat de Puigdemont i Comín, segons Boye, ni tan sols li haurien telefonat.

L'advocat no descarta que aquest dimecres, quan comparega a l'Audiència Nacional, la jutgessa ordene la seua detenció, però ha insistit que no ha fet cap fet delictiu ni ha participat en cap blanqueig de diners.

Segons ha explicat, el procediment contra ell té com a origen la seua tasca com a advocat del narcotraficant Sito Miñanco, a qui va assessorar –ha recordat– per a gestionar un expedient sancionador després que es produïren els fets.

Boye ha negat que ell blanquejara 900.000 euros pel narcotràfic, com sostenen els investigadors, i ha explicat que aquest dilluns durant l'escorcoll la policia va fer una còpia del seu correu electrònic i del seu telèfon.

Per contra, assegura que el fet que la policia haja extret còpies del seu mòbil i del correu electrònic "afecta una sèrie de causes de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Serret".

Segons ha apuntat, durant l'escorcoll "l'objectiu no quedava clar" perquè, "evidentment, el que hi ha al telèfon d'un advocat és material reservat". "No sé a què afecta en aquest cas concret", ha afirmat.

next