El 'Botifarra' actuarà a Riba-roja de Túria el 9 d'Octubre després que Vilamarxant l'haja canviat per un circ

El consistori socialista aposta per defensar la "llibertat d'expressió" i arriba a un acord amb el cantautor xativí perquè tanque els actes oficials programats per a aquesta data 
30 setembre 2019 14:48h
No és la primera vegada que es cancel·la una actuació del 'Botifarra' per qüestions ideològiques. / DLV

VALÈNCIA. Pep Gimeno 'Botifarra' actuarà en la programació del 9 d'Octubre a Riba-roja de Túria –on governa el PSPV–, després que l'Ajuntament de Vilamarxant –del PP i Ciutadans– cancel·lara el seu concert per a substituir-lo per un circ familiar.

La suspensió del seu recital a Vilamarxant es va produir "pocs dies abans de la celebració de la festa lúdica i institucional de tots els valencians", denuncia en un comunicat recollit per Europa Press l'Ajuntament de Riba-roja. Des del consistori, afegeixen que aquesta localitat del Camp de Túria aposta per defensar "la llibertat d'expressió del cantautor valencià".

Després de la cancel·lació, el consistori de Riba-roja de Túria va arribar a un acord amb el 'Botifarra' perquè tanque els actes oficials amb motiu del 9 d'Octubre. L'actuació tindrà lloc a les 19.00 hores a l'auditori municipal de la localitat.

La decisió de l'Ajuntament de Vilamarxant, segons va explicar l'alcalde popular, Héctor Troyano, es va prendre perquè el concert del 'Botifarra' "no quadrava amb la resta de la programació" i buscaven un espectacle que s'adreçara "al públic familiar". Tot i això, no és la primera vegada que es cancel·la una actuació del 'Botifarra' per qüestions ideològiques, ja que el 2017 es va tractar de vetar el cantant xativí a Torrevella.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next