Bonig promet recuperar la Llei de Senyes d'Identitat si governa la Generalitat

El PPCV "no permetrà subvencions a aquelles entitats que no respecten les nostres senyes d'identitat, ni l'estatut, ni la nostra identitat històrica i que fomenten el catalanisme"
19 abril 2019 17:13h
Bonig recorda que el Botànic va derogar la normativa que va impulsar el PPCV en l'anterior legislatura. / ACN 

VALÈNCIA. La Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que "quan governe el Partit Popular tornarem a implantar i aprovar una llei de senyes d'identitat del poble valencià, senyes d'entitat que estableix la nostra Constitució i el nostre Estatut d'Autonomia, una norma que el govern d'aquesta coalició sanchista d'esquerres va eliminar amb la col·laboració de Ciutadans".

Bonig ha fet aquestes declaracions durant la Rompida de la hora de l'Alcora, declarada festa d'interés cultural, on han sonat 1.000 tambors i bombos en la primera edició com a festa Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

"Volem recuperar la dignitat de les nostres tradicions", ha assenyalat al mateix temps que ha indicat que el PPCV "no permetrà subvencions a aquelles entitats" que, al parer dels populars, "no respecten les nostres senyes d'identitat, ni el nostre estatut, ni la nostra identitat històrica i que fomenten el catalanisme en la Comunitat Valenciana".

"Cal regular per llei les nostres senyes, donar un marc normatiu per respecte, des de la llibertat, perquè és la nostra història, el nostre present i el nostre futur", ha indicat.

Així, en aquest context festiu, ha posat en valor el vessant cultural, patrimonial i turístic i ha assenyalat que per al PPCV el suport "amb total llibertat" a les tradicions valencianes és "fonamental".

next