Bonig pren el testimoni de Casado sobre el fals "espionatge" en escoles i avisa: "El castellà està en perill"

La presidenta del PPCV ha evitat les al·lusions als qüestionaris utilitzats per a "vigilar" l'alumnat que ja emprava el seu partit i qualifica Marzà de "comissari ideològic"
27 agost 2019 13:10h
Bonig: "Puig i Torra són dues cares d'una mateixa moneda". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Si ahir era Pablo Casado qui imaginava un "espionatge" als alumnes de les escoles valencianes per a esbrinar en quina llengua parlen, ara ha sigut Isabel Bonig qui ha pres el testimoni. La presidenta dels populars valencians ha enviat aquest dimarts un comunicat en què veu "preocupant" que l'educació estiga en mans "d'un comissari ideològic com Marzà, més preocupat per catalanitzar i seguir el full de ruta de Quim Torra que per educar". 

Malgrat tot, Bonig no fa referència als qüestionaris per a conéixer el context sociolingüístic dels centres educatius i que el seu partit ja utilitzava quan governava. No obstant això, sí que s'ha referit al síndic de Compromís, Fran Ferri, que va utilitzar aquest mateix argument per a desacreditar les acusacions dels populars. Bonig ha decidit pegar-li la volta a aquestes paraules per a afirmar que Ferri "va reconéixer obertament" l'espionatge.

Així mateix, ha assegurat "l'hostilitat política" demostrada aquest dilluns pel PSPV i que Compromís no els "acovardirà", perquè no faran "ni un pas enrere per a denunciar aquesta imposició en els centres valencians". Encara més, acusa el Botànic de voler "polititzar" l'escola pública i fer-la "mediocre" i recorda que "és el PP qui defensa una escola plural, lliure i despolititzada".

"El castellà està en perill"

Bonig també ha recordat la sentència del TSJ en contra del decret de plurilingüisme derogat afirmant que "posava de manifest que el castellà estava en perill" –afirmació que no apareix en cap moment de la sentència, sinó que aquesta insta a respectar la proporcionalitat entre les dues llengües en l'elaboració de la norma.

En aquesta línia, també s'ha sumat a l'estratègia ja emprada per Ciutadans d'equiparar el govern valencià amb el català. "Torra i Puig són les dues cares de la mateixa moneda, obstinats a imposar una manera de pensar, una manera d'educar i una manera de parlar", ha assegurat, tot anunciant que prompte començaran a presentar mesures en matèria educativa. 

next