Bonig diu que les crítiques de Puig cap a Torra són "pur teatre" i li demana que trenque amb Compromís

La líder popular insta el president que, "si tan clar ho té", trenque amb els seus socis de govern per la declaració que va fer el Bloc demanant l'amnistia dels presos catalans
27 octubre 2019 18:57h
Bonig ha demanat a Puig que trenque el govern. / EP

VALÈNCIA (EP). La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que les crítiques del president de la Generalitat, Ximo Puig, al seu homòleg català, Quim Torra, són "pur teatre" perquè "venen les eleccions i no li ixen els comptes". "Si tan clar ho té, que trenque amb els seus socis de Bloc-Compromís", ha postil·lat.

Bonig ha fet aquestes declaracions durant les paelles populars de La Vilavella (la Plana Baixa) on ha assistit junt amb el president provincial del PP, Miguel Barrachina, i els candidats del PP al Congrés i al Senat. S'ha referit a les declaracions de Puig aquest cap de setmana, en les quals ha exigit al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que "deixe tranquils els valencians" i que "quan estiga parlant de les seues ànsies sobiranistes o tot el que forme part dels seus somnis, no nomene la Comunitat Valenciana per a res".

La dirigent dels populars valencians ha recalcat que "els que defensen l'independentisme estan ací a la Comunitat i Puig governa amb ells". En aquest sentit, ha instat Puig a "trencar" amb Compromís. Al seu parer, "si no ho fa, és còmplice de tot el que passe a la Comunitat".

Bonig ha retret que Puig governa la Generalitat al costat de Compromís, membres del qual "fa una setmana van defensar que volien el dret d'autodeterminació i que volien l'amnistia". "Ara ix Puig perquè està espantat i no li ixen els comptes al PSOE", ha insistit.

En aquest sentit, ha retret a Ximo Puig les seues crítiques a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Bonig creu que es deuen al fet que "abaixen els imposts i es crea ocupació i riquesa i posen en evidència la gestió a la Comunitat Valenciana".

next