Bonig augura una legislatura "amb moltes dificultats" i lamenta l'entrada de "l'extrema esquerra" al govern

La cap del PPCV, preocupada per les conselleries que puga ocupar Podem i perquè Compromís mantinga la d'Educació  
16 maig 2019 14:15h
El PPCV afronta la nova etapa amb "molta il·lusió i amb ganes de continuar sent el referent de l'oposició". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha destacat aquest dijous que són "l'únic partit" que ha fet "una oposició coherent i amb sentit comú" en aquests quatre últims anys i ha recalcat que durant aquesta legislatura seguiran amb una "oposició ferma, amb força, lleial i constructiva". Així s'ha pronunciat la representant del PPCV abans de la constitució de la X Legislatura de les Corts, i també ha avançat que el PPCV farà una tasca "responsable centrada en la defensa de la llibertat educativa, el finançament i la necessitat d'inversions per a garantir el futur de la Comunitat Valenciana".

"Garantim la fiscalització a un govern que ha perdut molts suports en quatre anys, representant una voluntat ciutadana de canvi que no s'ha materialitzat per molt poc el 24 d'abril, però que ho farà el 26 de maig", ha afirmat Bonig. Així mateix, ha destacat que afronten aquesta etapa amb "molta il·lusió i amb ganes de continuar sent el referent de l'oposició" dins les Corts.

La dirigent del PPCV també ha assenyalat que els populars estan "molt preocupats perquè entra l'extrema esquerra i s'ha de veure quines polítiques desenvolupen". En aquest sentit, ha afegit que comença "una legislatura que naix amb moltes dificultats i molts problemes per als valencians, perquè no han fet res en quatre anys i faran menys en els que venen".

En aquesta línia, ha augurat un govern "complicat perquè habitatge i desenvolupament del territori sembla que li ho donaran a Podem, a l'extrema esquerra", i ha advertit que "Podem i els nacionalistes faran una pinça i el PSOE tindrà moltes dificultats".

"Volem fets"

A més, s'ha preguntat "què passarà amb el model de finançament" i ha recalcat que els populars no volen "bones paraules", "volen fets". De la mateixa manera, s'ha preguntat "què passarà amb la falta de llibertat educativa, amb la falta d'inversions i d'ocupació".

Bonig ha considerat que és "capital" qui assumirà la Conselleria d'Educació i ha mostrat el seu temor que l'assumisca Compromís, "responsable de tots els abusos que s'han produït en aquesta matèria i en l'àmbit lingüístic i als quals només el PP ha posat fre".

next