Bonig acusa Puig de "blanquejar els separatistes" i assegura que el seu govern és "catalanista"

La líder popular adverteix que si Sánchez pacta amb els independentistes, les inversions del País Valencià "no les decidirem els valencians, sinó els catalans"
20 juny 2019 17:32h

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, d'estar "blanquejant" els que "volen trencar la convivència de tots els espanyols". "Tenim un govern catalanista que prefereix catalans de segona a valencians de primera", ha dit.

Bonig s'ha pronunciat així aquest dijous a Castelló abans de mantindre una reunió amb diputats provincials i regionals per a referir-se a una entrevista de Puig en TV3, on el president ha demanat "responsabilitat" i realisme polític als partits independentistes en ser preguntat sobre què haurien de fer en la investidura de Pedro Sánchez.

Sobre aquest tema, la dirigent popular ha indicat que el PSPV de Ximo Puig "està blanquejant els separatistes, perquè una vegada més veiem que després d'això de Navarra, que ha sigut increïble perquè mai s'havia pactat amb els hereus dels terroristes enfront dels constitucionalistes, sabem que el senyor Puig li tendeix la mà al senyor Torra, que és qui vol trencar Espanya, que té consellers imputats i asseguts en la banqueta del Tribunal Suprem precisament per trencar Espanya i donar, presumptament, un colp d'estat".

"El que volem és que Puig no blanquege més els separatistes i, si al final el senyor Sánchez és president amb els vots de separatistes, que sàpiguen tots els valencians que, una vegada més, les inversions de tota la Comunitat Valenciana no les decidirem els valencians, sinó els catalans", ha advertit.

Recursos econòmics

D'altra banda, ha destacat que 4.311 vots han fet que en l'actualitat Ximo Puig siga el president de la Generalitat, "si no, s'hauria consumat el canvi en la Comunitat Valenciana". A més, ha alertat sobre el fet que Puig, "amb unes llistes d'espera de 66.848 persones, més 13.000 xiquets en barracons i 23.000 persones en llista d'espera de dependència i un 35% més de recursos, no pensa emprar aquests recursos econòmics de tots els valencians a millorar la sanitat, l'educació, la dependència o les infraestructures".

"Tot el contrari, ha augmentat les conselleries", ha dit. Sobre aquest tema, ha criticat que "s'estan barallant entre 24 i 25 secretaries autonòmiques i pensen [el Botànic II] crear una nova direcció general per al Pla Edificant, que ha sigut un autèntic desastre"; per tant "estem veient com els diners de la gent de València, Alacant i Castelló estan anant per a repartir-se butaques". "Aquesta legislatura serà dels pactes de les butaques i de no pensar en els valencians", ha insistit.

next