Boluda creu que el nou govern espanyol "té coses més importants que clavar-se en la piscina" del finançament

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris assegura que l'absència de govern a l'Estat "ha influït poc" els valencians
23 desembre 2019 19:28h
Boluda ha predit  aquest dilluns que tirarà endavant la investidura de Pedro Sánchez. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, ha augurat que la reforma del finançament autonòmic no serà una realitat en la propera legislatura. "Hi ha coses més importants i urgents que clavar-se en aquesta piscina" ha apuntat i ha afegit que creu que "en tres o quatre anys no s'hi ficaran".

En el ja tradicional dinar de Nadal que organitza amb la premsa, Boluda ha predit aquest dilluns que tirarà avant la investidura del president en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez. Tot i això ha considerat que el govern resultant d'aquestes eleccions no serà "fort". A més, ha reclamat unitat de totes les autonomies: "En aquest país no hi ha una Catalunya, hi ha 17' Catalunyes'", ha explicat, per a dir que si es fan concessions ab Catalunya, la resta d'autonomies començaran amb exigències.

"O estem tots junts o açò serà un desastre", ha alertat, perquè "no és només que s'independitze Catalunya, darrere d'això hi ha 17 més, amb el mateix dret una vegada s'alce la veda", ha insistit.

Preguntat pel pacte de govern PSOE-Unides Podem i sobre el possible suport d'ERC, Boluda ha descartat que hi haja preocupació entre els empresaris valencians perquè "les empreses tenen vida pròpia" i, al seu judici, "l'única cosa important i l'única por és la política fiscal".

En aquest sentit, ha rebutjat el discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre l'existència de dúmping fiscal en altres autonomies, com ara Madrid. "Ací ningú fa dúmping, posa't al nivell d'ells", ha resolt i ha reiterat que veu com una "barbaritat" tant l'impost de successions com el de patrimoni.

En el cas del País Valencià, Boluda considera que "de moment ha influït poc que hi haja govern o no" i ha lamentat que és un moment "complicat" per a les empreses estrangeres que volen invertir, ja que es genera "inseguretat més fiscal que jurídica".

next