El BOE publica les llistes electorals entre les quals podrà triar l'electorat valencià el 10N 

La circumscripció de València registra 16 candidatures per al Congrés; la de Castelló, 15, i la d'Alacant, 13 
15 octubre 2019 11:34h
Els ministres en funcions José Luis Ábalos i Pedro Duque són caps de llista del PSPV a València i Alacant. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts les candidatures proclamades per a les eleccions al Congrés i el Senat del pròxim 10 de novembre. Els valencians podran triar entre 13 candidatures a la circumscripció d'Alacant, entre una quinzena a la de Castelló i entre 16 opcions a la de València, marcades per la continuïtat respecte a les llistes que van concórrer a les eleccions del 28 d'abril.

Així, en aquesta nova cita electoral, en la circumscripció de València hi ha 16 candidatures proclamades al Congrés i altres 16 al Senat. Entre les primeres figuren les del PSPV, encapçalada pel ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos; la del PP, amb Belén Hoyo al capdavant; la de Més Compromís, liderada per Joan Baldoví; la de Ciutadans, amb María Muñoz com a cap de llista; la d'Unides Podem, amb Héctor Illueca al capdavant, i la de Vox, amb Ignacio Gil Lázaro en primer lloc.

La circumscripció d'Alacant compta amb 13 candidatures al Congrés i al Senat i, quant a la Cambra Baixa, encapçalen algunes d'eixes llistes el ministre de Ciència en funcions, Pedro Duque (PSPV), Marta Martín (Cs), César Sánchez (PP), Txema Guijarro (Unides Podem), Ignasi Candela (Més Compromís) i Manuel Mestre (Vox).

Quant a la de Castelló, hi ha 13 candidatures al Senat i 15 al Congrés. Respecte a aquesta última cambra, figuren com a caps de llista Susana Ros (PSPV), María Sandra Julià (Cs), Marisa Saavedra (Unides Podem), Alberto Teófilo Asarta (Vox), Óscar Clavell (PP) i Marta Sorlí (Més Compromís).

El 28 d'abril al País Valencià es van repartir deu escons al PSPV-PSOE, set escons al PP, sis escons a Ciutadans, cinc a Unides Podem, tres a Vox i un a Compromís.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next