El Bloc ratifica Baldoví, Ferrando, Sorlí i García per als llocs d'eixida de la llista de Més Compromís al Congrés

El partit nacionalista no fa primàries i revalida les llistes de l'abril en considerar que, a les persones candidates, se'ls va atorgar la confiança per als pròxims 4 anys
3 octubre 2019 06:00h
Joan Baldoví i Marta Sorlí, del Bloc, seran els caps de llista de Més Compromís per València i Castelló, mentre que Ignasi Candela, d'Iniciatva, es postula per a repetir com a número 1 per Alacant. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Bloc no farà primàries per a triar els seus candidats per a les llistes de les eleccions del 10 de novembre. La formació nacionalista ha decidit ratificar les persones candidates que van concórrer a les generals del 28 d'abril i no repetir la tria dels candidats al Congrés i al Senat per als comicis que se celebraran la segona setmana de novembre.

Joan Baldoví repetirà de nou com a número 1 per València –ara de la candidatura Més Compromís– i serà el cap de cartell de la candidatura de la coalició al Congrés. Així ho han decidit en les darreres hores els membres del Consell Nacional del Bloc en una votació telemàtica organitzada per l'Executiva del partit en què la pregunta adreçada als representants de la militància era sobre la ratificació de la llista proposada pel màxim òrgan de la formació valencianista.

La proposta de l'Executiva que dirigeix Àgueda Micó no parlava de noms sinó de validar la repetició de les llistes presentades per al 28 d'abril. Tot i que els estatuts del Bloc assenyalen en l'article 26 que les "persones candidates a càrrecs electes han de ser triades mitjançant un procés de primàries", l'Executiva ha optat per revalidar la confiança en les persones triades "fa quatre mesos" perquè considera que res no ha canviat respecte al mes d'abril. De fet, en les eleccions de juny del 2016 ja es va optar per repetir les llistes de desembre del 2015.

Segons el protocol electoral subscrit pels tres partits que conformen Compromís –Bloc, Iniciativa i Verds-Equo– amb Més País, l'elaboració de les llistes electorals és competència de la coalició valencianista. Segons el document detallat per Diari La Veu el passat 30 de setembre, els llocs d'eixida de les llistes al Congrés es repartien entre el Bloc i Iniciativa de la següent manera: a Castelló, el número 1 serà per al Bloc i el 2 per a Iniciativa; a Alacant, serà a l'inrevés, i a València hi ha l'única novetat significativa respecte les últimes conteses electorals. El Bloc manté l'1 i el 3 però el 2, que corresponia a Iniciativa, l'ocuparà un independent.

Segons aquest ordre, el número 1 de València serà Joan Baldoví i el 3, l'exsecretària autonòmica d'Hisenda Clara Ferrando. La llista de Castelló l'encapçalarà Marta Sorlí, que ja va ser diputada al Congrés la passada legislatura; mentre que a Alacant el número 2 serà per a María José García Roselló, del col·lectiu de Compromís de Dénia.

Els llocs d'eixida es completaran amb les persones que trie Iniciativa –el partit de Mónica Oltra–, que ha optat per cedir el 2 per València a una persona independent. Segons les fonts consultades per Diari La Veu, la persona que té en ment Iniciativa –i que ha de tindre el vistiplau de Bloc i Verds-Equo– és una dona "feminista i procedent del moviment sindical".

Els altres candidats del Bloc

Les persones candidates que ocuparan la resta de llocs de les llistes que corresponen al Bloc són l'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz; l'actual subsecretari de la Conselleria d'Economia, Natxo Costa, i Joan Company i Àlex Amorós, en la circumscripció de València. Pel que fa a la d'Alacant, Denis Allso seguirà María José García, i, en la de Castelló, Josep Ramon Navarro acompanyarà en la llista de Castelló Marta Sorlí.

Pel que respecta al Senat, a Castelló i Alacant només hi ha una persona candidata del Bloc. Jordi Navarrete a Castelló i Conxa del Ruste a Alacant. A València, Xavier Hervàs i Vicent Fernàndez aniran en la llista a la cambra alta.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next