Blasco acusa el Consell del socialista Joan Lerma de cobrar comissions del 10% a contractistes

L'exconseller s'enfrontarà a partir del 15 d'abril a un nou judici pel desviament de vora quatre milions d'euros d'ajudes públiques destinades a projectes humanitaris
4 febrer 2019 01:00h
 Blasco ha comparegut en la comissió de les Corts que investiga la trama organitzada que va revelar l'operació Taula. / EFE

L'exconseller Rafael Blasco ha assegurat aquest dilluns que durant el temps en què va formar part del govern amb el PPCV no va tindre constància que es "convidara" cap empresa a optar a contractes públics ni tampoc que es cobrara comissions a contractistes.

Blasco, que va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental pel desviament de fons públics destinats a cooperació internacional, gaudeix ja del tercer grau penitenciari i aquest dilluns ha comparegut en la comissió de les Corts que investiga la trama organitzada que va revelar l'operació Taula.

L'exconseller s'enfrontarà a partir del 15 d'abril a un nou judici pel desviament de vora quatre milions d'euros d'ajudes públiques destinades a projectes humanitaris, entre ells la construcció d'un hospital a Haití.

Sobre aquest assumpte, s'ha limitat a apuntar que "és un tema interessant" sobre el qual "circula molta desinformació".

Preguntat per les seues responsabilitats al capdavant de diverses campanyes electorals del PPCV, Blasco ha explicat que es va limitar a "elaborar programes i estratègia electoral", tant amb el PPCV com en etapes anteriors en el PSPV-PSOE.

A més, l'exconseller ha acusat el PSPV de Joan Lerma d'haver donat indicacions als seus càrrecs públics perquè reclamaren el pagament del 10% en comissions als contractistes.

Primer en la seua intervenció com a compareixent i després a preguntes dels periodistes fora de la sala, Blasco ha acusat l'exsecretari d'organització del PSPV en l'època de Lerma, Pedro Lorca, d'haver demanat als càrrecs públics socialistes el cobrament de les citades 'mossegades'.

"He viscut moltes coses en política, he estat en un partit socialista en el qual el secretari d'organització enviava circulars als càrrecs públics demanant-los a tots els qui contractaven en les institucions que cobraren una comissió del 10%, l'he vist, està signat", ha assegurat.

En aquest sentit, ha convidat els periodistes a recórrer a la "maleïda hemeroteca" perquè "veuran coses sorprenents".


next