El Bioparc acull el naixement de dos bessons d'una subespècie de ximpanzé amenaçada

La mare es va posar de part el 14 de febrer i va ser assistida per l'equip tècnic del parc
18 febrer 2019 18:13h
Una imatge de la ximpanzé amb les dues cries. / BIOPARC

VALÈNCIA. El Bioparc de València ha acollit el naixement de dos ximpanzés bessons, pertanyents a una de les subespècies d'aquestos primats més amenaçada (Pan troglodytes verus), de manera que confirma l'èxit d'aquest recinte en els treballs de conservació juntament amb l'Institut Jane Goodall, segons informen des del centre.

El Bioparc suma aquest assoliment a altres naixements del grup reproductor consolidat de la subespècie Pan troglodytes verus amb què compta el parc, com ara el del xicotet Coco, de tot just set mesos.

El grup 'valencià' d'aquestos primats està format per un mascle de 31 anys, Moreno, i cinc femelles: Malin, de 29 anys, i Py, de 15, que van arribar de Borås djurpark (Suècia), i tres germanes procedents del Bioparc de Fuengirola: Eva, de 23 anys, Natalia, de 15, i Noelia, d'11, que és la mare de Coco.

La mare dels bessons es va posar de part el passat 14 de febrer, mentre estava amb la resta del grup al seu recinte exterior, i va estar assistida per l'equip tècnic del parc que es trobava en alerta. El naixement es va produir sense incidències, els bebés es troben estables i la "doble criança" de la mare transcorre amb normalitat, supervisada pel personal del parc davant la delicada situació.

next