Les bandes Santa Cecília de Foios i de Cullera guanyen el certamen de la Diputació de València

Les dues societats musicals guardonades han rebut la menció d'honor del jurat
19 maig 2019 17:30h
El jurat ha destacat el treball d'interpretació de totes dues bandes. / EFE

VALÈNCIA. El Centre Artístic Santa Cecília de Foios i la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera han sigut les guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València en les seccions especial –per a agrupacions de més de 110 músics– i primera –per a bandes de més de 90 membres–, respectivament. El jurat ha destacat el treball d'interpretació de totes dues bandes, fent-les mereixedores de la màxima distinció en les seues respectives categories, han informat fonts de la corporació. 

La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecília de Cullera, sota la direcció d'Enrique Sapiña García, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la jornada d'aquest diumenge. Els de la Ribera competien en la Secció Primera, on han aconseguit el primer premi amb menció d'honor amb la interpretació de les peces Els quatre genets de l'apocalipsi, d'Hugo Chinesta; Sempre noble i liberal, de José Luis Peiró, i La batalla de Rande (Simfonia 2), de Juan Gonzalo Gómez Deval.

La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecília de Cullera, a punt de celebrar el seu 40é aniversari, va ser fundada el 1979 i està dirigida per Enrique Sapiña des del 2013. L'agrupació musical ja va participar, l'any 1990, en el Certamen de Bandes de la Diputació, on també es va alçar amb el primer premi i menció d'honor.

A continuació arribava el torn del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, dirigida per José Martínez Colomina, que competia en la Secció Especial. La banda de Foios ha interpretat l'obra obligatòria de la categoria, 1889 la Filharmònica, de José Salvador González Moreno, a més del pasdoble María Teresa Medina, de Javier Artés Arlandis, i l'obra de lliure elecció El jardí de les Hespèrides, de José Súñer Oriola.

Gràcies a la seua interpretació, els músics del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios s'han alçat amb el primer premi amb menció d'honor. El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, fundat l'any 1921, compte, actualment, amb una escola de 160 alumnes i alumnes i més de 800 socis i sòcies. Des del 2017 està dirigit per José Martínez Colomina.

next