Banc Santander acaba la reestructuració de la xarxa amb el tancament de 20 oficines al País Valencià

El banc assegura que cap municipi es quedarà sense serveis bancaris, ja que la majoria de tancaments té lloc a les ciutats
22 novembre 2019 12:04h
Aquesta és la setena i última onada de tancaments i afecta tot l'Estat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). Banc Santander culmina aquest divendres la reestructuració de la xarxa amb el tancament d'altres 20 oficines al País Valencià en el marc de l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha suposat la clausura d'un total de 95 sucursals.

En total, a Espanya tanca aquest divendres altres 211 oficines en el marc de l'execució de l'ERO que està escometent l'entitat després de la integració de Banc Popular i que finalment implica la clausura de 1.128 sucursals.

Aquesta és la setena i última onada de tancaments, per la qual cosa es dona per finalitzat el procés de reestructuració de la xarxa d'oficines, segons van informar a Europa Press en fonts sindicals.

En l'àmbit estatal, l'entitat va abaixar la persiana entre maig i juny a 116 oficines situades en territoris pilot o amb negoci limitat, per la qual cosa oficialment el pla de tancaments es va iniciar després de culminar el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular en el grup el mes de juliol passat.

Després de sumar els tancaments executats i els previstos per a aquest divendres, Banc Santander haurà clausurat 1.128 oficines. L'entitat i els sindicats van signar al juny un ERO que preveia el tancament de 1.150 oficines, l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

Segons van traslladar fonts sindicals a Europa Press, la xifra de 1.150 sucursals es tractava d'un màxim que finalment no s'ha aconseguit, per la qual cosa no hi haurà més tancaments relacionats amb aquest procés.

Des del banc han assegurat en diverses ocasions que cap municipi es quedarà sense serveis bancaris malgrat la reestructuració de la xarxa, ja que la majoria de tancaments té lloc a les ciutats, al mateix temps que s'està reforçant la xarxa d'agents i col·laboradors.

Així, cada oficina que es tanca té una altra sucursal del grup a una distància mitjana d'uns 230 metres, per la qual cosa el procediment s'emmarca en la necessitat de millorar l'eficiència a causa de la duplicitat derivada de la integració de Banc Popular.

next