Compromís perd tres escons al Congrés i obté un únic diputat

La coalició aspirava a assolir el grup propi a la cambra baixa per a ser una "veu més forta de les reivindicacions valencianes"
28 abril 2019 22:47h
Baldoví ha agraït la confiança dels votants que han donat suport a la coalició. / EFE

VALÈNCIA. La coalició Compromís no tindrà grup parlamentari propi al Congrés en la pròxima legislatura. Amb quasi el 100% de vot escrutat, Compromís obté un únic diputat per València. Així, la coalició perd tres escons respecte als resultats obtinguts en les generals del 2016. 

El candidat i cap de llista de Compromís per València, Joan Baldoví, ha reconegut en una compareixença a la seu del partit a València que "no són els resultats que s'esperaven al Congrés".

Compromís aspirava a ser a Madrid una veu "més forta perquè les reivindicacions valencianes tingueren el ressò que han de tindre i creiem que altres formacions no li donaran el ressò que mereixen", ha afirmat Baldoví. Per això, l'aspiració era aconseguir grup propi a la cambra baixa després que la passada legislatura obtinguera quatre diputats. L'objectiu, però, era sumar un diputat més i arribar als cinc representants.

Això no obstant, Baldoví ha agraït la confiança dels votants que han donat suport a la coalició. En aquest sentit, també ha traslladat el seu agraïment "als ciutadans que han parat la dreta", ha destacat el diputat valencianista arran dels resultats aconseguits pel bloc dretà, ja que la suma dels escons del PP, Ciutadans i Vox no és suficient per a plantejar una possible entesa de govern.

next