Baldoví donarà suport a la investidura de Sánchez si es compromet "calendari en mà" a canviar el finançament

El portaveu de Compromís al Congrés demana que el rei s'implique a millorar la transparència dels comptes de la Casa Reial
5 juny 2019 13:26h
Baldoví s'ha trobat aquest dimecres amb el rei en la ronda de contactes per a formar govern a l'Estat. / EFE 

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha supeditat el suport a la investidura de Pedro Sánchez al fet que el candidat socialista es comprometa a reformar el sistema de finançament autonòmic.

Per a Baldoví, "Compromís sempre ha facilitat les propostes de govern progressista a l'Estat . Ho ha demostrat en moltíssimes ocasions i ho ha intentat fins a l'últim minut". "La nostra única línia roja, per respecte al poble valencià, és la reforma del sistema de finançament autonòmic." Així ho ha transmés al rei en la ronda de consultes que Felip VI ha iniciat aquest dimecres amb els partits per a formar un govern "estable" a l'Estat.

"El PSOE no ha d'oblidar que té 123 diputats en la cambra, deu menys dels que tenia el Partit Popular en l'anterior legislatura. Si volen governar, hauran de dialogar amb les forces polítiques progressistes. Per a Compromís és imprescindible que es resolga l'injust sistema de finançament que castiga especialment el territori valencià", ha afirmat el portaveu dels valencianistes.

Transparència de la Casa Reial

Aprofitant la ronda de consultes del rei Felip VI, Baldoví ha sol·licitat personalment la col·laboració del rei en la transparència dels comptes de la Casa Reial.

Baldoví ha pres aquesta iniciativa després de la decisió del Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs d'empara de Compromís, després de la negativa de la Mesa del Congrés a tramitar la proposició de llei per a fiscalitzar els comptes de la Casa Reial.

La formació valenciana va proposar una llei perquè es publiquen les declaracions de béns i activitats de la família reial en la seua pàgina web, com fan els diputats i senadors, i per a possibilitar la compareixença parlamentària d'alts càrrecs en seu parlamentària.

next