Baldoví demana que comparega el ministre de l'Interior després de la mort d'un intern del CIE de Sapadors

Compromís ha exigit el "tancament immediat" del centre d'internament d'estrangers i ha recordat la petició de les Corts del 2015 a la qual el govern espanyol "no ha fet cas"
16 juliol 2019 17:30h
Baldoví ha demanat la compareixença del ministre de l'Interior. / FOTO D'ARXIU

VALÈNCIA. El grup de Compromís de les Corts ha tornat a exigir el tancament immediat del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors de València, on anit es va produir la mort d'un dels seus interns, i el diputat d'aquest partit en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que presentarà una sol·licitud de compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

En un comunicat, el diputat autonòmic Carles Esteve ha recordat que les Corts van aprovar una proposició no de llei el 2015 en la qual s'exigia al govern central el tancament d'aquests centres, "una petició del parlament valencià a la qual no s'ha fet cap cas".

"Mentrestant, acaba de tornar a passar: en el CIE de Sapadors a València ha mort una persona que estava allí retinguda sense haver comés cap delicte. Exigim que s'esclarisquen les circumstàncies en què s'ha produït aquesta mort", ha apuntat.

Ha criticat que els CIE "són una presó d'innocents gestionada des de l'opacitat on es tracta d'una manera inhumana persones que busquen una vida millor", interns que "s'enfronten amb situacions insostenibles". Ha recalcat que es tracta d'"unes persones que no són delinqüents i no se les pot tractar com a tals".

Per la seua part, Joan Baldoví presentarà una sol·licitud de compareixença del ministre de l'Interior, així com una bateria de preguntes per a saber si des del govern espanyol es pretén continuar amb aquests centres i sobre la presumpta vulneració de drets humans que s'estaria produint en aquests.

next