Baldoví demana un govern "plural" a la Moncloa on les decisions es prenguen "conjuntament"

El representant de Compromís al Congrés presenta aquest dilluns la credencial com a diputat
13 maig 2019 12:36h
Baldoví assegura que treballarà per a solucionar els "problemes valencians que segueixen enquistats" . / EUROPA PRESS 

MADRID. El diputat electe de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha defensat per a l'estat espanyol un govern "plural" on les decisions es prenguen "conjuntament", a l'estil del que ha funcionat al País Valencià presidit pel socialista Ximo Puig i amb components de Compromís.

"Entenem que el nostre model de govern ha de ser el mateix que ha funcionat tant temps a València, un model plural del Botànic, on les decisions es prenguen conjuntament –ha comentat al Congrés–. Eixa seria la nostra aposta també a Madrid".

Després de presentar la seua credencial de diputat, Baldoví també ha recordat que, igual que hi ha temes que els valencians comparteixen amb els ciutadans d'altres autonomies, també hi ha assumptes que els afecten especialment, com ara el finançament autonòmic o l'agricultura.

Resoldre els problemes valencians

Al seu judici, aquests "problemes valencians segueixen enquistats" i és hora de resoldre'ls. En concret, ha insistit que resulta "inajornable" que hi haja un nou model de finançament autonòmic, que s'haurà d'"abordar en els primers mesos de la legislatura".

"Venim com sempre amb un ànim de voler aprovar aquelles coses que, per sentit comú, milloren la vida dels ciutadans, però també amb una aposta decidida perquè els vells problemes valencians s'aborden d'una vegada per sempre", ha afegit. "Ho han tingut clar Rajoy i Sánchez, els seus ministres d'Hisenda i el president de l'Airef: és absolutament inajornable un nou model de finançament", ha sentenciat.

next