Baldoví celebra que hi haja "una majoria còmoda" per a abordar l'infrafinançament valencià al Congrés

El diputat de Compromís defensa els governs de coalició i remarca que "allò que funciona s'ha de reeditar"
4 maig 2019 14:26h
Baldoví assegura que Compromís demanarà que, "des del primer dia que es constituïsca el nou Congrés", s'aborden els problemes "valencians específics". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El diputat de Compromís per València al Congrés, Joan Baldoví, ha considerat que "el moment de les bones paraules i intencions ha passat" i que "hi ha una majoria còmoda i suficient per a abordar problemes com l'infrafinançament, la infrainversió o el deute de la Comunitat Valenciana".

Així s'ha expressat aquest dissabte en declaracions als mitjans el representant de la formació valenciana al Congrés. Baldoví ha acudit al Complex Esportiu Cultural la Petxina, on se celebrava el Consell Nacional del Bloc –un dels tres partits que integren la coalició Compromís–, per a valorar els resultats de les passades eleccions del 28-A.

Segons ha afirmat, Compromís demanarà que, "des del primer dia que es constituïsca el nou Congrés", s'aborden els problemes "valencians específics", que són "inajornables" i que fan que els valencians, "com es diu en pilota valenciana, juguen amb una mà lligada a l'esquena".

Reeditar allò que funciona

Preguntat per la futura composició del govern espanyol, ha expressat que no sap si "hi haurà un govern monocolor o pluricolor" però ha assegurat que a Compromís li agradaria repetir la fórmula que al País Valencià "ha funcionat perfectament", en referència a l'acord del Botànic.

De la mateixa manera, ha insistit que al País Valencià s'ha vist que hi ha hagut un govern de coalició, que ha governat "d'una manera tranquil·la, moderada i que ha millorat notablement la vida de les valencianes i valencians".

Per eixe motiu, Baldoví creu que allò que "funciona s'ha de reeditar", per la qual cosa demana ser "generosos". "Tots hem de saber que allò important per damunt de tot és el que els ciutadans volen, que és que aquesta fórmula de govern es reedite, i amb esperança i també amb interés que això tinga prompte una materialització i que entrem a governar, que és en definitiva per al que serveixen les eleccions", ha conclòs.

next