L'AVL i l'Institut Ramon Llull inauguren a València un curs de llengua i cultura valenciana per a estrangers

La cinquena edició de l'Estada Lingüística d'Estiu rebrà trenta alumnes de vint universitats europees i americanes
8 juliol 2019 18:36h
El curs es prolongarà fins al 19 de juliol i recull 33 hores de classe sobre llengua i cultura valenciana. / VL

VALÈNCIA. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha iniciat aquest dilluns a València la cinquena edició de l'Estada Lingüística d'Estiu per a estudiants dels lectorats finançats per la Generalitat Valenciana i l'Institut Ramon Llull en universitats europees i americanes. Segons expliquen en un comunicat, el curs té com a objectiu aprofundir en un major coneixement de la llengua, la cultura, les tradicions, el patrimoni i el territori valencià.

En aquesta ocasió participen trenta estudiants de vint universitats procedents de dotze països: el Brasil, el Canadà, Cuba, Finlàndia, Itàlia, Mèxic, Polònia, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Rússia i també Espanya. El curs es prolongarà fins al dia 19 de juliol i preveu 33 hores de classe sobre llengua i cultura a càrrec dels professors Pau Sanchis i Aina Sendra, i dels acadèmics Artur Ahuir i Emili Casanova.

El programa recull una sèrie de tallers literaris i teatrals, així com visites culturals per diferents llocs de la ciutat i de les rodalies de València, amb l'objectiu de conéixer de prop la història i la cultura del poble valencià. Així, els participants del curs podran visitar el Palau de la Generalitat, el monestir de Sant Miquel del Reis i llocs emblemàtics, com ara el Mercat Central de València, l’Albufera o el castell de Sagunt.

La secretària de l'AVL, Verònica Cantó, i Ignasi Massaguer, coordinador de programes de llengua de l'IRL, han sigut els encarregats d'inaugurar l'acte. Aquesta sèrie de activitats pretén promoure el vessant de col·laboració institucional dins de l'àmbit lingüístic, però, sobretot –segons expliquen–, "l'objectiu és fer visible la realitat valenciana des de totes les perspectives possibles".

next