AVA aposta per la unitat del sector de la garrofa per a afavorir la professionalització d'"un cultiu que creix"

L'organització agrària considera que és "un sector que té el vent a favor" però que "necessita dur a terme reformes, concentrar l'oferta i apostar per la investigació per a obtindre així el màxim rendiment"
26 juliol 2019 19:25h
Els portaveus del sector han explicat que l'increment de la demanda de garrofes per part de la indústria augmenta les exigències i el nivell de professionalització als quals han de fer front productors i comercialitzadors. / AVA-ASAJA

VALÈNCIA. L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) aposta per afavorir al màxim la unitat del sector de cara a impulsar la professionalització del sector de la garrofa, ja que el seu cultiu està experimentant un auge en els últims anys propiciat pels usos de caràcter industrial que s'han trobat per a aquest fruit.

Partint d'eixe plantejament, representants del cultiu de la garrofa, tant de la branca dels productors com dels comercialitzadors industrials, han mantingut aquest divendres al matí una reunió de treball amb el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i amb el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, per a sol·licitar el suport de l'administració valenciana.

Els portaveus del sector han explicat que l'increment de la demanda de garrofes per part de la indústria augmenta les exigències i el nivell de professionalització als quals han de fer front productors i comercialitzadors.

Per tot això, les empreses del sector estan desenvolupant projectes d'investigació amb noves varietats i altres línies de treball encaminades a obtindre el major valor afegit possible d'un cultiu a l'alça i del qual el territori valencià és ara mateix el major productor estatal, amb una producció que se situa vora les 23.000 tones.

Mulero ha traslladat "el ple suport de la Generalitat a totes les iniciatives encaminades a afavorir la modernització d'un cultiu la destinació del qual, fins fa poc temps, es limitava pràcticament a l'alimentació animal", segons el comunicat de l'organització agrària.

"No obstant això, amb la irrupció de la indústria, el panorama ha canviat de manera radical i en la Conselleria som conscients de la necessitat de donar suport, amb tots els mitjans al nostre abast, al desenvolupament d'un producte amb bones expectatives de creixement i, per descomptat, això és el que farem", recull a nota.

El director d'AVA-Asaja, Jenaro Aviñó, ha indicat que "en un context de recessió agrària com el que ens trobem cal aprofitar les oportunitats d'obtindre una major rendibilitat d'un cultiu, com succeeix ara amb el cas de la garrofa". Per això, des de l'organització s'impulsarà "la unitat i la professionalització d'un sector que té el vent a favor, però que necessita dur a terme reformes, concentrar l'oferta i apostar per la investigació per a obtindre així el màxim rendiment".

En eixe sentit, s'ha mostrat satisfet amb "la resposta favorable i l'excel·lent predisposició que ha mostrat la conselleria d'Agricultura" cap a les seues demandes.

next