L'Audiència de València ordena la reobertura del cas de la Fórmula 1 que investigava l'expresident Camps

El tribunal considera que s'ha de seguir amb la investigació sobre la decisió del govern del PP de convertir la Generalitat en avaladora de l'empresa Valmor Sport
15 octubre 2019 14:26h
L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en una imatge d'arxiu./ JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

VALÈNCIA. La secció segona de l'Audiència de València ha revocat parcialment l'arxivament provisional de la causa referida a l'organització dels grans premis de Fórmula 1 a València entre els anys 2008 i 2012 en la qual només quedava com a investigat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Segons l'escrit de l'Audiència, al qual ha tingut accés Diari La Veu, el tribunal ordena la reobertura de la causa per a investigar "la indicació o ordre de forma de l'assumpció per part de la Generalitat de la condició d'avaladora" des del juliol del 2011 de l'empresa Valmor Sport, que era l'encarregada de l'organització de la prova de Fórmula 1.

El tribunal estima la petició de l'Advocacia de la Generalitat, que va recórrer contra l'arxivament dictat per la instructora del cas el passat mes de , però només pel que fa a l'aval. L'Audiència desestima les peticions de l'acusació respecte a l'acumulació de peces o a la reobertura del procediment en relació a l'exassessora del president Belén Reyero.

La peça es va obrir ara fa cinc anys per a investigar les negociacions per a l'organització del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 a través de la mercantil Valmor Sport i la posterior absorció d'aquesta societat per l'empresa pública Circuit del Motor.

La causa de les negociacions del contracte de la Fórmula 1 –el cas Valmor també va investigar l'adjudicació de les obres del circuit urbà– va ser arxivada el mes de desembre passat amb el beneplàcit del fiscal i l'oposició de l'Advocacia de la Generalitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next