L'Audiència de València arxiva la causa contra Francisco Camps per la construcció del circuit de Fórmula 1

La magistrada ha tancat la causa d'acord amb el criteri de la Fiscalia Anticorrupció, que considera que el presumpte delicte de malversació econòmica ja hauria prescrit
9 juliol 2019 16:20h
Camps estava processat per presumptes irregularitats en contractes per la construcció del circuit de Fórmula 1. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. L'Audiència de València ha seguit el criteri de la Fiscalia Anticorrupció i ha decidit arxivar la causa en la qual estava processat l'expresident Francisco Camps per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes durant la construcció del circuit de Fórmula 1.

La decisió ha sigut presa per la secció cinquena de l'Audiència de València. La causa s'ha resolt d'acord amb el criteri d'Anticorrupció, que observava que en cas que Camps haguera comés un delicte de malversació, aquest ja hauria prescrit, ja que la presumpta quantitat, 180.000 euros, no arriba al mínim per a considerar-se com a malversació agreujada. 

Un criteri, no obstant això, que no compartia la jutgessa del cas, Carmen Gómez Mingo, que ja va rebutjar la petició de sobreseïment d'Anticorrupció. A més, la magistrada també va rebre una querella per part de Camps, que l'acusava de prevaricació per haver-lo encausat per "una raó estrictament política".

Segons la resolució de l'Audiència, el delicte només es podria perseguir si hi haguera una connexió amb una malversació de cabals públics agreujada, però com que no s'ha generat "un perjudici econòmic directe per a la Generalitat, no ha sigut possible constatar-ho de manera fefaent".

D'aquesta manera, per a "assolir una conclusió diferent", no és suficient amb "el cost elevat del circuit de Fórmula 1, cosa previsible tot i les manifestacions del senyor Camps en el sentit que el cost del mateix seria 'zero'", agrega el tribunal per a justificar la resolució. 

next