L'Audiència d'Alacant confirma el sobreseïment de la investigació sobre la compra del vot de Nerea Belmonte

La trànsfuga de Guanyar Alacant, que va permetre que el PP es fera amb la vara de comandament municipal, va acusar els socialistes d'oferir-li un sou a canvi de donar suport a la seua candidata
12 abril 2019 17:18h
El jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant ja va dictar el sobreseïment provisional i arxivament de la denúncia presentada per dos veïns en relació al suposat intent de compra del vot de l'edil no adscrita Nerea Belmonte. / EFE

ALACANT. La Secció Primera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat el sobreseïment de la causa que investigava la suposada compra del vot de la regidora no adscrita de l'Ajuntament d'Alacant, Nerea Belmonte –i pel qual tenia la condició d'investigat l'exsenador socialista Ángel Franco– per a fer alcaldessa l'actual portaveu del PSPV municipal, Eva Montesinos.

La interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press aquest divendres, desestima el recurs que va interposar el Ministeri Fiscal contra el sobreseïment dictat pel jutjat d'instrucció número 7 d'Alacant l'octubre del 2018.

La Secció argumenta que la Fiscalia "no té en compte" que en les proves testificals dels edils Miguel Ángel Pavón, Natxo Bellido, Nerea Belmonte, Elsa Martínez i Ángel Franco hi ha "dades suficients" per a concloure el sobreseïment.

A més, recorda que el jutge instructor ja va considerar "inútil" la pericial sol·licitada per la Fiscalia per a la geolocalització dels telèfons mòbils de Franco i Martínez, atés que tindria "poca eficàcia" per a "objectivar" l'existència de la reunió.

Així mateix, incideix que el jutjat ja va apuntar al fet que "no pot acreditar-se" l'oferiment a Belmonte per part del PSPV d'un sou i un lloc en les llistes a canvi que donara suport a la investidura de l'actual portaveu Eva Montesinos, en la sessió en què el 'popular' Luis Barcala va accedir a la vara de comandament després de la dimissió, per dues causes judicials, de l'exalcalde socialista Gabriel Echávarri.

La Sala recorda, d'altra banda, que la investigació dels fets sorgeix de les afirmacions de Belmonte en un ple posterior i que el seu testimoniatge, per possibles motivacions personals i polítiques, i el d'Elsa Martínez, "significat membre del PP que ha exercit càrrecs públics rellevants", fan "dubtar" de la seua "objectivitat".

Per tot això, recalca que "no resulta acreditada la comissió del delicte denunciat" i per això confirma el sobreseïment dictat pel jutjat d'instrucció número 7 d'Alacant.

next