L'Audiència de València critica "l'excessiva dilació" en la instrucció del cas Imelsa

Concretament es qüestiona la instrucció de la peça en què s'analitzen contractes que va autoritzar María José Alcón com a regidora de Cultura a l'Ajuntament de València
5 setembre 2019 11:01h
Operaris traslladant documentació que els serveis jurídics de la Diputació de València van aportar al cas Imelsa. / EFE, BIEL ALIÑO

VALÈNCIA. La secció quarta de l'Audiència de València ha retret al titular del jutjat d'instrucció número 18 de València "l'excessiva dilació" en la instrucció del cas Imelsa; concretament, en la peça E, en la qual s'analitzen contractes que va autoritzar María José Alcón com a regidora de Cultura.

En aquesta peça, oberta pels delictes de suborn i prevaricació contra una desena d'investigats, s'analitzen adjudicacions com les obres de neteja i condicionament de la façana de la Llotja de València, les Torres de Quart i dos ponts històrics; tot això autoritzat per Alcón, morta al juny del 2018.

En una interlocutòria a què ha tingut accés EFE, l'Audiència Provincial recorda que la instrucció d'aquesta peça està prorrogada des del gener del 2017, quan es va declarar complexa la causa fins al 12 de febrer del 2018.

Dies abans que s'extingira aquest termini, el 8 de febrer del 2018, el fiscal va interessar una nova pròrroga, que va ser acordada pel citat jutjat més d'un any després, el 29 de març del 2019.

Diversos processats en aquesta causa van presentar recursos contra aquesta ampliació del termini d'instrucció. Encara que finalment s'han desestimat, en la seua interlocutòria la secció quarta admet que "la situació és bastant pelegrina", que "sembla que no s'ha fet res en la peça E" i que "la dilació és palesa".

"No obstant això, com que la petició de pròrroga estava realitzada en termini i les disfuncions dels tribunals no poden perjudicar la part, no és contrari a dret que s'acorde el que bé és donat i que s'alçarà el pròxim 12 d'agost", exposa la sala. La instrucció, no obstant això, tampoc es va esgotar a l'agost, ja que el dia 5, una setmana abans que expirara el termini, la Fiscalia Anticorrupció va tornar a reclamar que s'ampliara un any.

next