Diari La Veu del País Valencià
L’art urbà posa el focus en els murs de Xest amb la renovació permanent com a estendard

VALÈNCIA. Convertir llocs degradats i murs abandonats en espais d’interlocució amb les problemàtiques socials. Aquest és un dels objectius del projecte Graffitea Xest, que per quart any pren els murs d’aquesta localitat de la Foia de Bunyol. Així ho van explicar la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xest, María Ángeles Llorente, aquest dijous des del Centre del Carme de València, un escenari triat per a “posar en valor el festival” i atorgar-li “el fermall d’or als quatre anys” d’aquest esdeveniment.

Graffitea Xest, que se celebra de l’1 al 7 d’abril, valora els espais d’aquest municipi de la mà de l’art urbà més contemporani, que ompli els carrers de grafits i murals de tot tipus. El projecte és una iniciativa de la Regidoria de Cultura xestana i està dut a terme en col·laboració amb l’associació cultural WallArttitude, formada per diferents artistes urbans del nostre territori i que en els últims tres anys ja ha deixat sobre els murs de Xest al voltant de 70 intervencions de més de 50 artistes.

Després de tres edicions i de ser inclòs en la Xarxa de Centres d’Art Contemporani de l’entorn rural de la Generalitat, Graffitea Xest arriba enguany amb una proposta que inclou la participació de Cobre, Deih, Calladitos, Freskales, The God Mess i el duo que han format per a l’ocasió César Goce i Antonio Tone. Aquesta selecció d’artistes ha estat realitzada pel col·lectiu WallArttitude després de fer una convocatòria oberta en què han rebut més de 100 sol·licituds.

Com van explicar part dels membres del col·lectiu WallArttitude –durant la roda de premsa estaven Flug, David de Limon i La Nena Wapa Wapa–, a l’hora de triar els grafiters participants s’ha buscat fer una selecció variada que compta no només amb noms del territori, sinó també amb artistes de Mèxic, Portugal o l’Argentina.

Comparteix

Icona de pantalla completa