El nou Arena de València amplia el seu aforament i augmenta la seua inversió als 220 milions d'euros

L'alcalde Joan Ribó destaca que el nou pavelló permetrà a la ciutat accedir als grans esdeveniments internacionals "que havien d'emigrar a Madrid o Barcelona"
4 octubre 2019 19:28h
La inversió aportada per part de Juan Roig per a l'Arena augmenta a més de 220 milions d'euros. / LICAMPA 

VALÈNCIA. El nou pavelló Arena impulsat per l'empresari Juan Roig tindrà un aforament major del que estava previst inicialment i elevarà la seua inversió a més de 220 milions d'euros. La societat Licampa 1617 ha traslladat a l'Ajuntament de València les novetats de la iniciativa, després que s'haja aprovat la modificació puntual del PGOU que impulsa la seua construcció. 

L'empresa, a través del qual el propietari de Mercadona va presentar el projecte d'un espai per a albergar usos culturals i esportius, va rebre el suport unànime del consistori. Segons ha informat la societat en un comunicat, entre les novetats de l'actualització del projecte, es troba el fet que la capacitat màxima de l'Arena s'amplia fins a un màxim de 15.600 espectadors per als actes esportius i de 18.600 per als espectacles i concerts. 

A més, la inversió aportada per part de Juan Roig augmenta a més de 220 milions d'euros, i serà destinada a la construcció d'aquest recinte multiusos i a l'aparcament, així com a un parc públic amb zones verdes i a una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic Les Arts.

El nou pavelló, que se situaria sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis, ocuparia una superfície total construïda d'aproximadament 47.000 metres quadrats. 

A més, l'Arena que es projecta comptarà amb un aparcament part subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places, així com amb una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones VIP. 

Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l'Arena podria començar les seues obres a l'estiu del 2020 i inaugurar-se a València l'any 2023. 

Ribó, sobre el projecte de l'Arena

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest divendres que la decisió dels promotors del futur pavelló València Arena d'ampliar el seu aforament permetrà a aquesta ciutat accedir a esdeveniments internacionals, tant esportius com culturals i musicals, als quals havia de renunciar per no comptar amb els espais adequats.

Ribó es va reunir dimecres passat amb responsables la societat promotora del València Arena per a conéixer novetats del projecte. Aquesta trobada es va produir després d'haver-se aprovat inicialment al ple municipal de setembre la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

"És una iniciativa estratègica per a la ciutat. No es podien fer campionats internacionals de bàsquet per culpa del poc aforament. Farem un aforament ja més gran, crec que el més important de tot Espanya. Això serà molt important perquè ens permetrà poder accedir a aquests esdeveniments de tipus internacional", ha ressaltat el responsable municipal.

"Fins ara qui volia veure grans cantants havia d'emigrar a Barcelona o a Madrid perquè no disposàvem ací de recintes tan grans. L'Arena suposarà un pas endavant per a la ciutat molt important", ha exposat.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next