L'ARA i Diari La Veu llancen conjuntament un suplement en paper aquest diumenge

La iniciativa busca tindre continuïtat just després de l'anunci que el digital valencià deixarà de ser diari
20 desembre 2019 19:07h
El suplement naix de moment sense una periodicitat fixada però aspira a poder arribar, durant l'any 2020, a ser mensual. / SARA CABARROCAS, DIARI ARA

VALÈNCIA. Els lectors de l'ARA al País Valencià trobaran aquest diumenge, 22 de desembre, un suplement de 16 pàgines amb informació pròpia del nostre territori realitzat en col·laboració amb Diari La Veu. 

La iniciativa es produeix després de l'anunci de Diari La Veu que deixarà de cobrir l'actualitat diària en la web a partir del 31 de desembre. No obstant això, aquest primer número ja estava projectat abans de prendre la decisió del tancament del diari; ara, doncs, es compleix el compromís adquirit. Amb l'escenari actual, l'editor del digital, Moisès Vizcaino, explica que "aquest suplement en paper del Diari La Veu és una nova possibilitat de continuar vius en el panorama comunicatiu del País Valencià". Per la seua banda, la directora d'innovació de l'ARA, Georgina Ferri, afirma: "Per a nosaltres seria una gran notícia poder fer viable aquest suplement de cara a l'any que ve perquè ens permetria oferir una oferta pròpia als nostres lectors valencians i ajudar també a la creació d'un espai comunicatiu potent en la llengua que compartim".

El suplement naix de moment sense una periodicitat fixada però aspira a poder arribar, durant l'any 2020, a ser mensual. "Com que és un projecte en paral·lel al digital Diari La Veu, caldria que aconseguírem finançament –tant des de les institucions públiques i empreses com gràcies a les subscripcions– per a poder convertir aquest número 0 en el primer de molts", explica Vizcaino. "L'ARA fa un esforç per portar el diari el cap de setmana a les comarques de Castelló i València, i aquesta és una manera d'intentar créixer i arribar també a Alacant", afegeix Ferri.

Onada de reaccions davant del tancament del diari

L'anunci que Diari La Veu deixarà d'operar com a mitjà d'informació generalista i d'actualitat ha provocat una onada de reaccions i mostres de solidaritat amb una capçalera que ha aconseguit fer-se un lloc en el panorama comunicatiu valencià però que no ha pogut arribar a la sostenibilitat econòmica en el seu format actual.

Tal com es va informar per part de l'empresa aquest dimecres, "enguany ha suposat un exercici molt complicat per tal d'arribar als ingressos necessaris per a editar Diari La Veu i, finalment, només s'ha aconseguit pressupost per a cobrir els pagaments fins al 31 de desembre del 2019". Tot i això, la cooperativa que encapçala Vizcaino estudia la possibilitat de posar en marxa un nou mitjà centrat en el País Valencià, tot i que no serà de publicació diària, i aposta ara per fer un suplement en paper en col·laboració amb l'ARA.

next