Diari La Veu del País Valencià
Contes d’en Bosch (124) La temptació d’agafar el mòbil 11 (experiment amb narrador quiescient amb dues històries paral·leles)

Onzena part

A fora, les autocaravanes sense llum; més enllà, els llums i el trànsit a les avingudes que esmorteeixen les parets i finestres d’una habitació amb desodorant per perfumar. Torna sobre els llençols nets al costat de Raisa sense esperança de continuar fent sexe o ben bé de començar. Tant de bo ella tornara amb ell, que s’esforçaria per no cometre els mateixos errors que amb Dolors. És un atreviment sense límits creure que ella l’acompanyarà quan l’expedició torne a Barcelona. Ella diu que enyorarà molt l’expressió geogràfica de la família, els amics i Kíev, que prefereix quedar-se al seu país encara que sense luxes i guanyant el suficient per a sobreviure. Li ho prega més voltes i, davant la negativa, renuncia a continuar-hi.

Es vesteix, esquiva mirar-la als ulls; Raisa Danylovych l’acompanya a la porta, s’abracen i ell, sense dir ni piu, se’n va amb el cap inclinat per viaranys sense destí. Dona una portada i fa un soroll imperceptible que plany i no sacseja.

A l’igual d’amb Dolors, el resultat és homogeni: tallant i feridor com una estella clavada. En les dues voltes es queda sol. Com també va sol en l’autocaravana, amb dos llits per a ell, en una nit de temperatura tèbia a Kíev, sota tres avions que deixen anar llums intermitents: s’imagina tres corbs disposats a atacar-lo. Tal vegada, això hauria de fer, agafar un avió i tornar a casa, però no pot.

Una volta és dins del vehicle, s’asseu per beure uns whiskies. En acabat descansarà, si pot, unes hores fins al moment de l’esmorzar en companyia del company gros i la dona de cabells tintats, que tampoc no està tan malament. Qui sap si al gros tampoc no li funciona el penis, com a ell. Se li avinagra pensar-ho. Aviat engegaran motors. A la tarda arribaran a la frontera d’Ucraïna amb un altre país i allà Màrius tindrà temps de sobra per descansar millor. Potser hi haurà filats, gent per fer estraperlo i les autocaravanes que avançaran metre a metre en la cua per travessar una altra frontera de nou. Tindrà la temptació d’agafar el mòbil i marcar el número de Dolors?

Final

Comparteix

Icona de pantalla completa