Diari La Veu del País Valencià
Apocalipsi microbiana en un món sense antibiòtics

Després de quasi un segle gaudint de l’acció dels antibiòtics com a eina fonamental en la lluita contra les malalties infeccioses, comencem a enfrontar-nos a un món on aquestes molècules perden la seua efectivitat. L’ús dels antibiòtics, de vegades d’una manera poc adequada, tant per a tractar infeccions com per a activitats menys altruistes –per exemple, l’engreix del bestiar força i accelera la disseminació de resistències entre els microorganismes. Malalties que es podien solucionar en una setmana comencen a ser la causa de la mort de moltes persones.

Sergi Maicas Prieto es va doctorar en Microbiologia per la Universitat de València en 1998, amb estades breus a la University of Bath i a l’Institut d’Investigacions Citològiques de València. Posteriorment, es va incorporar com a postdoctoral a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (CSIC). Des de l’any 2002 fins al 2010 va compatibilitzar la dedicació en l’empresa privada (sector biotecnològic) amb la docència en la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat de València. Les seues línies d’investigació se centren en dues àrees: la microbiota del vi i les infeccions causades pel fong Candida.

Actualment és professor del Departament de Microbiologia i Ecologia i director del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica de la Universitat de València. Des de 2011 participa activament en el grup de Docència i Difusió de la Microbiologia (DDM-SEM) i és membre del grup de Community Manager de les seues xarxes socials. A més, coordina diferents projectes d’innovació educativa en àrees relacionades amb la microbiologia i la biologia molecular.

Comparteix

Icona de pantalla completa