Diari La Veu del País Valencià
Compte enrere per a veure ‘Experimento Stuka’, el film sobre els bombardeigs nazis al Maestrat

Els valencians Rafa Molés i José Andreu ja van meravellar en un documental sobre el món de la dansa Five days to dance en 2014. En aquella obra, la dansa era el vehicle per a canalitzar les motivacions, frustracions i aspiracions d’uns joves a una aula, però, en aquesta, el camí recorregut és invers.

La càmera acompanyarà la gran artista Sara Baras, ja consolidada però mostrant els seus moments de major vulnerabilitat, mostrant l’altra cara del món de l’espectacle i totes les emocions i vivències que es viuen sent una figura referencial i com això afecta la vida privada.

Rafa Molés, de Suica Films, va passar pels micròfons de Cinestèsia per a contar tot el procés d’aquest documental i explicar anècdotes inesperades com ara el fet que van conéixer Sara Baras en el mateix rodatge i com va canviar l’idea inicial de començar a rodar les setmanes prèvies a l’espectacle de l’artista a un procés molt més complex. “I sort per a nosaltres que fou així, ja que el resultat final és més complet, complex i satisfactori”, va dir Molés.

Els directors, a banda, estan ultimant el seu pròxim projecte, que tractarà sobre els experiments Stuka, en què els nazis van actuar en 4 pobles del Maestrat assassinant amb bombarders 38 veïns.

A la resta de Cinestèsia tindran cabuda dues anàlisis: la de la quarta temporada de Black Mirror i la crítica de la darrera guanyadora de 4 globus d’or: 3 anuncis als afores. Ambdues peces audiovisuals han sigut les grans agitadores de l’última setmana de desembre i els inicis de gener pel seu caràcter controvertit. Tot i que mentre la 4a temporada de la sèrie de ciència-ficció distòpica comença a presentar símptomes d’esgotament, la pel·lícula consagra el seu director, Martin McDonagh, com un director a tindre molt en compte en el futur.

Per últim, a la part final del programa i a mode de divertiment, les pitjors pel·lícules de la història faran acte de presència. Tenint en compte les puntuacions obtingudes a les grans plataformes de base de dades de cinema. IMDB, Filmaffinity i Rotten Tomatoes, Cinestèsia repassarà els majors fracassos en termes de qualitat de la història del cinema.

Comparteix

Icona de pantalla completa