Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 21 de gener

2002.- Entra en vigor a l’Estat la nova llei de trànsit que endureix les sancions i amplia les possibilitats de retirada del carnet en cas de faltes greus.

1978.- El president de la Confederació Empresarial Valenciana, García Brun, se posiciona contra el decret d’eleccions sindicals en considerar que dóna “excessiva llibertat” als sindicats.

1918.- Manifestació de grans dimensions a Alzira. No és tan gran com la que es va viure a València dies anteriors, però en proporció resulta important. Més de 10.000 persones. Demanen pa, treball, vagons i vaixells per al transport de la fruita que es produeix a la vila i la comarca.

1900.- Fundació de la Caixa d’Estalvis de Castelló. Juntament amb la Caixa de València, fundada el 1877; la de Sagunt, fundada el 1841, i la de Sogorb, forma part de les quatre caixes constituents de Bancaixa.

Fundació Bancaixa

1836.- Les tropes carlistes del capitost Miralles són derrotades a Toga.

1821.- Les despulles del coronel Vidal i els seus companys de conspiració penjats pel general Elio foren traslladades amb tota solemnitat des del fossar dels ajusticiats del Carraixet al Cementiri nou del carrer de Jesús.

1811.- Ocupació de Castelló per les tropes franceses comandades pel mariscal Suchet.

1793.- Avalot antifrancés a València en conéixer-se la notícia de l’execució de Lluís XVI. Comença la Guerra contra la Convenció des de 1793 fins a 1795.

1584.- Felip I d’Aragó i II de Castella publica una pragmàtica per acabar amb la gran quantitat d’armes existents al Regne de València.

Felip I d’Aragó i II de Castella

1302.- En les Corts celebrades a València, Jaume II accepta que cada tres anys el 6 de gener se celebren Corts del Regne, ja fora a la capital com a qualsevol altra ciutat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa