Diari La Veu del País Valencià
Nacho Ruipérez posarà València al mapa en ‘El desentierro’

Fa dues setmanes acabà el rodatge de El desentierro, una coproducció estatal, argentina i amb una gran participació valenciana. La impulsa Culturarts i, a més, l’equip tècnic i part de l’artístic també és valencià. Al capdavant, Nacho Ruipérez, un director amb experiència més que provada als curtmetratges multipremiats com La victoria de Úrsula o La Ropavejera. Als micròfons de Cinestèsia afirmà que no té encara data d’estrena perquè el film està en postproducció. “La idea que tenim en ment és arribar a Sant Sebastià. Preestrenar-la allí, però ho anirem veient segons vaja l’edició”.

El desentierro serà una història que transcorrerà “en dues èpoques: a l’estiu i a l’hivern. És per això que vam dividir el rodatge en dues etapes, per poder rodar els arrossars de Sueca amb aigua i sense”, en paraules de Nacho Ruipérez, qui va dividir l’equip en dos per poder rodar en 7 setmanes en els entorns de l’Albufera i demés pobles valencians. En 2018 sabrem a qui o a què es desenterra.

Cinestèsia, per la seua part, s’acomiada fins a l’11 de gener i ho fa fent un repàs serièfil al millor, pitjor i més decebedor pel que fa a la producció de 2017. Així, Big little lies, The handmaid’s tale, The leftovers o Fargo III han sigut del millor de l’any i altres sèries mainstream com Stranger Things o Joc de trons representen la decepció pel que fa a les expectatives creades. 2018 començarà fort en l’estrena pel gener de la gran aposta de l’HBO de sèrie plena de misteris i que enganxe a un gran públic com és Westworld que estrenarà la seua segona temporada.

Coco, l’últim film de Pixar, serà la pel·lícula escollida a la secció de la crítica per ser analitzada. Es tracta de, poca broma, la pel·lícula més vista de la història a Mèxic, i el fet que es tracta d’un film estatunidenc encara ho fa tot més curiós i meritori. El film, sensible i sensibler, és el llarg amb més presència musical de la història de la productora i, a banda, la protagonitza el primer humà no caucàsic, evidenciant l’intent de Disney-Pixar en combatre la poca diversitat ètnica, de diversitat sexual o el masclisme que imperaven a les seues primeres cintes.

Comparteix

Icona de pantalla completa