Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 14 de desembre

1988.- Vaga general a tot l’Estat, la primera des d’abans de la guerra de 1936, convocada en protesta contra la política econòmica del govern del socialista Felipe González.

1986.- Apareix un violí Stradivarius al domicili d’un obrer veí de Torrent, andalús de naixement, que està temptat de vendre’l per 10.000 pessetes sense saber que el valor real d’aquesta peça supera molt aquesta quantitat.

1983.- Un tren de Ferrocarrils de Via Estreta (FEVE) atropellà Rafael Gago Gago, que va morir en l’acte. El cadàver fou trobat quatre hores més tard per uns vianants a uns 150 metres de l’abaixador particular que la companyia tenia instal·lat a la vora dels seus tallers a Torrent de l’Horta.

Tren FEVE

1977.- El govern central entrega al plenari de parlamentaris el projecte de decret de preautonomia.

1945.- Naix a Benimeli, comarca de la Marina, Joan Baptista Mengual i Llull, més conegut en el món literari com a Isa Tròlec, pseudònim que va utilitzar sempre durant la seua producció.

1788.- Mor el rei Carles III. El succeeix el seu fill Carles IV.

1785.- Reial Cèdula que establia l’honradesa dels oficis mecànics.

1778.- Memorial al Col·legi d’Art Major de la Seda de València sobre la conveniència d’estendre el mètode de filat de la seda que ja practica el senyor Lapayesse en la seua factoria de Vinalesa.

1442.- Fa el seu traspàs a Saumur, localitat francesa, Na Violant d’Aragó, princesa que fou d’Aragó i regina titular de Nàpols entre 1400 i 1417. També disposava del títol de Comtessa consort de Provença.

1369.- Tracte firmat entre la regina Leonor i la noble Na Francesca Boil, dona d’En Berenguer de Villaragud, sobre la quitança dels llocs i Baronia d’Ontinyent, Bocairent i Biar.

Comparteix

Icona de pantalla completa