Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 12 de desembre

Dia internacional de la neutralitat

2015.- Cloenda de la 21a Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic, que actualitza el Protocol de Kyoto de 1997. En aquesta ocasió, l’acord estableix un compromís per a aconseguir que l’augment de la temperatura global no arribe als 2ºC. Per primera vegada en la història de les cimeres sobre el clima, l’acord és subscrit per tots els participants sense excepció.

2012.- El Tribunal Suprem aprova el recurs contra la decisió del govern de Francisco Camps de tancar TV3 i deixa sense efecte la multa de 300.000 euros contra Acció Cultural del País Valencià.

2002.- El president de la Generalitat Valenciana, José Luis Olivas, inaugura l’Oceanogràfic, una instal·lació que forma part del conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i que té una superfície de 110.000 metres quadrats. En el moment de la seua inauguració és el més gran d’Europa.

1976.- Naix a Elx, comarca del Vinalopó, l’actriu Diana Palazón.

1966.- Primera reunió del sindicat Comissions Obreres a València. La reunió es realitza a la seu de la institució Lo Rat Penat.

1950.- Naix a València el dissenyador de moda Francis Montesinos, persona que va saber imprimir en l’alta costura valenciana i europea, un segell personal i característic.

1930.- Prova de cinc locomotores a vapor del tipus A-8-0 de 108 tones en buit, amb distribució Lenz, sense ressorts, de l’empresa Construcciones Devís, primeres d’aquesta classe construïdes en Espanya.

Locomotora Levis
Locomotora Levis

1917.- Vaga de tipògrafs i impressors a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa