Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de desembre

Dia internacional de la muntanya

2017.- Comencen les emissions d’À Punt, la nova ràdio pública valenciana, que reprén les emissions interrompudes l’octubre de 2013. Les primeres emissions inclouen un total de 20 hores setmanals repartides en 10 programes, música i repeticions.

2012.- El Parlament Europeu aprova amb el 71% dels vots l’entrada en vigor de la patent única europea, que ha de fer possible que una patent en un país de la Unió Europea, siga vàlida per a tots els països que la formen, cosa que reduirà els costos per a les empreses.

2008.- Un informe del Consell d’Europa avala la immersió lingüística de llengües cooficials en les respectives comunitats autònomes. També adverteix del retrocés de l’ús d’aquestes llengües als serveis públics de l’estat espanyol i un nivell insuficient de protecció.

2006.- Metges de l’Hospital La Fe de València trasplanten les dues mans a una pacient. L’operació va durar onze hores i va ser realitzada pel cirurgià Pedro Cavadas.

1998.- La Generalitat Valenciana rep el traspàs de la gestió de l’INEM. Amb el nom de Servef atén a partir d’aleshores les qüestions relacionades amb l’ocupació al País Valencià.

1990.- Aprovació en el Parlament Europeu, a petició dels parlaments català i balear, d’una resolució que reconeix el català com a oficial de la Comunitat Europea.

Eurocàmera

1979.- Més de 70.000 persones es manifesten pels carrers de València contra l’ordre ministerial que regula el decret de bilingüisme per considerar-lo poc efectiu i mancat de força com per a ser aplicat com els sindicats de l’ensenyament esperaven.

1961.- Data de naixement de la primera revista infantil i juvenil en català. Amb el nom de Cavall Fort, arribava fins i tot als domicilis de les famílies més conscienciades de tot l’àmbit lingüístic, fins que, vint anys després, va aparéixer al País Valencià el Camacuc.

Revista Cavall Fort

1379.- El bisbe de Sogorb concedeix Carta Pobla al lloc de Benafer, que havia comprat com a senyoriu particular.

Comparteix

Icona de pantalla completa