Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 9 de desembre

Dia internacional contra la corrupció

2008.- Benet XVI nomena el cardenal valencià Antonio Cañizares, nou prefecte de la Congregació per al Culte Diví. En la data del seu nomenament Cañizares és arquebisbe de Toledo, té un tarannà acusadament conservador i se situa en el tercer lloc en importància dins de la jerarquia catòlica.

2007.- Funcionaris de la Generalitat Valenciana entren de nit i sense avisar a les instal·lacions del repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta per a tallar el senyal.

1984.- Es crea la primera associació de comerciants de Torrent. La seua primera presidenta va ser Carmen Ballester, qui va impulsar el caràcter associatiu en aquest sector.

1982.- S’estrenen els nous trens elèctrics que fan la línia Torrent – València i que també uneixen poblacions com Paiporta, Picanya, Picassent i Castelló de la Ribera. Es tractava d’unes noves unitats que resultaven bastant més còmodes i modernes que les existents, que dataven de l’any 1958 i eren conegudes com “les belgues”.

Trens de FEVE

1976.- El secretariat del PSPV denuncia que el PSP ha manipulat, a favor de Tierno Galván, els acords FPS-PSP.

1962.- Naix a Quart de Poblet la política i alcaldessa d’aquest poble Carmen Martínez Ramírez, secretària general del PSPV de València i component de la mesa de les Corts Valencianes en diverses legislatures.

1930.- A les sis i mitja del matí, dos guàrdies de la seguretat municipal de València disparen contra un grup d’obrers i maten l’anarquista Santiago García Rodríguez, membre del comitè regional de la CNT i president del sindicat únic metal·lúrgic d’aquesta capital.

1836.- A les 10 de la nit, els liberals d’Ontinyent van botar foc pels quatre cantons el convent de sant Doménech i el gran incendi provocat el va destruir en tan sols 24 hores.

1480.- El consell de la ciutat de València decideix començar les obres de la Llotja.

Llotja de València

1432.- Gandia i Ontinyent conceben un projecte de comunicació entre aquestes dues viles i aquelles altres que interessaren pel traçat d’un camí que havia d’unir Gandia amb Ontinyent i, de pas, els llocs de la Vall d’Albaida. Aquest camí uniria el Regne de València amb el de Castella, per Almansa. D’aquest projecte van fer de testimonis el notari d’Ontinyent i el poeta Ausiàs March.

1271.- Alfons X ‘el Savi’, rei de Castella, concedeix l’ús de fur de Conca al consell d’Aiora.

Comparteix

Icona de pantalla completa