Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 5 de desembre

Dia internacional del voluntariat

2013.- Falta el líder sud-africà Nelson Mandela, persona que va encapçalar la lluita contra el règim segregacionista de Sud-àfrica, abolit el 1993.

2004.- Se celebra a València el Fòrum Mundial de la Reforma Agrària.

1996.- La Llotja de València, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

1995.- La Generalitat Valenciana presidida per Eduardo Zaplana decideix paralitzar les obres de construcció de la Ciutat de les Ciències, projecte urbanístic aprovat per l’anterior govern socialista.

1977.- Més de 4.000 empresaris, reunits a la Fira de Mostres de Paterna, rebutgen el Pacto de la Moncloa i ataquen el govern.

1976.- El PCE celebra la seua primera conferència al País Valencià. Antonio Palomares és triat secretari general.

PCE al País Valencià

1946.- Naix a Barcelona el tenor Josep Maria Carreras Coll, conegut més pel nom de Josep Carreras, persona que a causa de la seua càlida i bella veu, especialment en el registre mitjà, fa que siga tingut com un gran intèrpret del repertori romàntic i verista italià, tantes vegades tingut en compte pels professionals valencians.

1862.- Arriba a Castelló de la Plana la primera locomotora per la via del ferrocarril.

1522.- El virrei de València Diego Hurtado de Mendoza ordena muntar una forca a Xàtiva i fa passar per ella els més destacats agermanants d’Alzira, Ontinyent, l’Olleria i Xàtiva. En aquesta jornada va fer el seu traspàs a mans del botxí de la forca Guillem Sorolla, cap de la Germania, presoner del virrei al castell de Montesa.

1369.- Na Leonor no va tenir prou amb els rèdits dels pobles i llogarets que contribuïen amb el seu sustent i el rescat d’Ontinyent de la família dels Villaragut i demanà subsidi a les viles d’Alcoi, Penàguila, Borriana, Llíria, el Puig de Santa Maria, als jueus d’Alzira i Xàtiva, els moros de Gorgos, Travadéu, Xirilleu i d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa