Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 29 de novembre

Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

2013.- La policia desallotja definitivament els treballadors i treballadores de la RTVV que s’havien tancat a la seu de Burjassot, des d’on estaven emetent des que es va anunciar el tancament de l’ens. A les 12.19 hores, Canal 9 es va fondre a negre i va perdre el senyal.

1994.- El cardenal Vicente Enrique i Tarancón fa el seu traspàs essent membre del Consell Valencià de Cultura.

1977.- Comencen les reunions negociadores del Plenari de Parlamentaris amb el ministre Clavero.

1976.- Cent llibreries tanquen al País Valencià en senyal de protesta pels atemptats contra alguns d’aquests establiments.

1943.- Naix a València l’escriptor i sociòleg Josep Vicent Marqués i González, llicenciat en dret i membre del Partit Socialista Valencià, fundador de Germania Socialista i animador dels primers grups ecologistes i antinuclears del País Valencià. Va guanyar el Premi Joan Fuster d’assaig amb la seua obra País perplex l’any 1973 i va aportar nombroses reflexions i articles de gran interés social i polític.

1886.- Naix a València l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, un dels més decisius en la formació del perfil de la ciutat, tant pel nombre d’obres executades com pel seu càrrec d’arquitecte municipal i arquitecte major.

1852.- Naix a Vila-real el músic i guitarrista Francesc Tàrrega.

1838.- Derrota de les partides carlistes de Llagostera i Forcadell a Xest.

1483.- Creació del Consell de la Suprema i General Inquisició, òrgan de govern d’aquesta, amb jurisdicció sobre tots els tribunals inquisitorials de les corones de Castella i Aragó. El primer president o inquisidor general fou fra Tomàs de Troquemada.

1423.- Mor a Peníscola el papa cismàtic Benet XIII, el ‘papa lluna’. Poc abans de morir, creà un col·legi cardenalici per elegir el seu successor.

1291.- Tractat de pau d’Ariza i Monteagudo entre Jaume II d’Aragó i Sanç IV de Castella.

Comparteix

Icona de pantalla completa