Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 28 de novembre

Dia mundial de les persones sense llar

2012.- Caixabank es fa amb l’estructura i les oficines i agències del Banc de València, amb el vistiplau del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

2006.- Després de diversos mesos de negociacions, Esquerra Unida del País Valencià i el Bloc Nacionalista Valencià consensuen les bases per a l’establiment d’un pacte amb vista a les eleccions a les Corts Valencianes del maig del 2007.

2000.- Els Països Baixos es converteixen en el primer estat del món que legalitza l’eutanàsia després que la cambra baixa aprovara per 140 vots a favor i 40 en contra aquesta iniciativa.

1978.- El president Josep Lluís Albiñana s’entrevista amb el president de Catalunya Josep Tarradellas, a Múrcia.

1974.- Judici en el Tribunal d’Ordre Públic (TOP), contra 16 dirigents de CCOO del País Valencià. Al mateix temps s’hi realitza una cridada de la Mesa Democràtica.

1960.- Naix a la vila de Bétera, comarca del Camp de Túria, el periodista Vicent Partal i Montesinos, director de VilaWeb i considerat un dels pioners d’Internet al conjunt del nostre àmbit lingüístic, després d’haver desenvolupat la seua tasca professional a la revista El Temps, al diari El Punt, al Diari de Barcelona, a Catalunya Ràdio, a la Vanguàrdia i Televisió Espanyola.

1947.- Fa el seu traspàs a València l’escriptor i activista cultural Miquel Duran i Tortajada, conegut com a Miquel Duran de València.

1936.- Bombardeig d’Alacant pels avions franquistes, en represàlia per l’afusellament de José Antonio Primo de Rivera. Aquest bombardeig ha passat a la història conegut com el de “les huit hores” a causa de la seua extensa duració.

1895.- Naix a València el pianista, compositor i director d’orquestra Josep Iturbi Bàguena.

1844.- Naix a València l’escultor Josep Aixa Íñigo, autor de l’escultura de Jona Lluís Vives, existent al pati de l’edifici de la Nau de la Universitat de València.

1526.- Arriben a València, des de Sevilla, on es casaren, la virreina Germana de Foix i el seu espòs Ferran d’Aragó, duc de Calàbria. Ambdós compartiran el virregnat convertint la seua cort virregnal en un notable focus renaixentista d’empremta castellana, fundant també el monestir de Sant Miquel del Reis.

1248.- El comanador de les cases de València de l’Orde de l’Hospital atorga Carta Pobla de Torrent i Picanya, per a 50 pobladors, a fur de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa