Diari La Veu del País Valencià
Dues cares del cinema valencià: del tancament dels Aragó al bon moment de La Cabina

Del 16 al 25 de novembre, València celebra, un any més, una nova edició de La Cabina, un festival únic al món. La seua singularitat radica en el fet que només exposa i presenta migmetratges, o el que és el mateix, vídeos d’entre 30 i 60 minuts.

Els migmetratges són un format estrany i poc vist al cinema però al qual estem acostumats gràcies a la televisió, tot i que no els considerem com a tal. “Consumim molts migmetratges sense ser-ne conscients. Moltes sèries o reportatges televisius tenen este mateix format i durada”, defensa a l’entrevista amb Cinestèsia Sara Mansanet, directora de La Cabina, qui enguany estrena direcció després que Carlos Madrid passara a fer-se càrrec de Cinema Jove.

El festival té la seu principal a la Filmoteca de València, a l’Ajuntament, però enguany estrena una iniciativa al centre cultural La Nau. Una exposició repassa els 10 cartells de totes les edicions, que ja es consideren obres artístiques de gran valor gràcies a les seues autories. Així, trobem Paula Bonet, Carla Fuentes, Estudio Menta, Lawerta o Escif. La proposta completa la secció oficial amb seccions paral·leles i, fins i tot, amb concerts al Centre Cultural del Carme.

Continuant amb l’actualitat, al programa d’aquesta setmana parlarem del trist tancament dels Cinemes Aragó, tan sols dos anys després de la seua reobertura. Des de la cooperativa que el gestionava apuntaven fa uns mesos que necessitaven almenys el doble d’espectadors anuals per a poder subsistir. Per últim, repassarem la breu carrera cinematogràfica de Chiquito de la Calzada, parlarem de websèries i criticarem la darrera guanyadora del festival de Cannes, la sueca Thesquare.

Comparteix

Icona de pantalla completa