Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 14 de novembre

Dia mundial contra la diabetis – Dia internacional contra l’exclusió social

1996.- El ple del Congrés dels Diputats aprova per àmplia majoria la resolució que aconsella la integració total d’Espanya a l’estructura de l’OTAN. La proposta obté 293 vots a favor dels socialistes, el Partit Popular, Convergència i Unió i Unión del Pueblo Navarro; l’esmentada resolució va obtindre 23 vots en contra procedents de Izquierda Unida, Bloque Nacionalista Galego, Eusko Alkartasuna i Esquerra Republicana de Catalunya; també hi van haver 4 abstencions, totes elles provinents de Coalició Canària.

1918-. Publicació de la Declaració Valencianista al diari La Correspondencia de Valencia. Aquest document va suposar un punt d’inflexió en la història del valencianisme, ja que el text recollia les reivindicacions mínimes del nacionalisme valencià amb l’ànim d’influir en la totalitat de les forces polítiques valencianes.

1808.- Destrucció de la làpida situada en la ciutadella de València que commemorava la construcció d’aquesta per Felip V després de la seua victòria en la Guerra de Successió i per a vigilar la derrota de la ciutat.

Ciutadella de València

1334.- Fra Pere de Tous, Mestre de l’Orde de Montesa, estableix noves condicions de poblament per a les aljames musulmanes de la vall de Perputxent.

1279.-Pere d’Aragó confirma el poblament de musulmans de les valls de Sagra, Pop, Callosa, Algar, Guadalest, Confrides, Castell de Castells, Gallinera, Alcalà, Benamaçil i Ebo.

Comparteix

Icona de pantalla completa