Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 de novembre

2006.- Llum verda a la constitució del patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó. El consell de ministres aprova la creació del patronat, representat a parts iguals pels governs de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Aragó.

2005.- El Senat espanyol ratifica la devolució dels papers de Salamanca a la Generalitat de Catalunya.

2000.- Comença a funcionar l’Estació Espacial Internacional, una infraestructura de recerca en què hi ha implicades algunes empreses valencianes.

1987.- Important revinguda del riu Xúquer a conseqüència de les pluges generalitzades començades el dia anterior. Cinc anys després de la primera, aquesta és la segona riuada més important de totes les conegudes en terres valencianes.

1911.- Fa el seu traspàs a València als 79 anys Salvador Giner i Vidal, compositor i professor de música.

1870.- Les Corts Generals aproven la candidatura del duc d’Aosta com a nou rei d’Espanya, el qual regnarà amb el nom d’Amadeu I.

Duc d’Aosta

1795.- Retornen els francesos residents a l’antic Regne de València després de firmar-se la pau amb França.

1525.- Carles V comunica oficialment la butlla del papa Climent VII ordenant la conversió dels mudèjars o la seua expulsió de les terres dels regnes d’Espanya i, en el cas dels valencians, abans del 31 de gener del 1526. Una delegació de notables de les aljames valencianes aconseguí, a canvi d’un pagament de 50.000 ducats, ajornar el termini de l’expulsió, sense que la Inquisició actuara contra ells, durant 40 anys.

1487.- Els reis catòlics tracten de compondre les greus i cruentes diferències entre Villena, Ontinyent i Cabdet sobre límits, sobretot en la part dels Alforins.

Comparteix

Icona de pantalla completa