Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 d’octubre

Dia mundial de l’alimentació

2015.- Fa el seu traspàs a Sueca l’escriptor, periodista i polític valencià Francesc de Paula Burguera i Escrivà, fundador que fou del Partit Demòcrata Liberal del País Valencià i del Partit Nacionalista del País Valencià.

2000.- Fa el seu traspàs a Paterna l’actor Antonio Ferrandis.

Antonio Ferrandis

1997.- El Ple del Consell Valencià de Cultura es reuneix al saló de plens de l’Ajuntament de Monòver com a homenatge a l’escriptor Azorín, nascut en aquesta ciutat del Vinalopó.

1995.- Comença a Castelló de la Plana el judici per la mort del jove antifeixista Guillem Agulló l’11 d’abril de 1993 a Montanejos a mans d’un grup neonazi.

1977.- El militant del Moviment Comunista del País Valencià Miquel Grau va morir a l’hospital a causa de les ferides produïdes pel llançament d’una rajola al cap quan penjava uns cartells de la Diada del País Valencià.

1883.- Una forta tempesta origina que les aigües de la Rambla de Viuda destrossen totalment el pont de cinc ulls, construït feia poc de temps, en la carretera de Castelló a l’Alcora.

1869.- El capità general Rafael Primo de Rivera, per ordre del general Prim, bombardeja València, que estava en mans dels republicans federals.

1824.- L’arquebisbe Simón López restableix temporalment la Inquisició.

1616.- Com que no feia molt que havien estat creades les “milícies efectives” a l’antic Regne de València, algunes poblacions van escriure al rei Felip III a fi d’obtindre permís per fer cises o recaptar contribucions per poder pagar els sous de les persones que firmaven aquestes milícies, integrades per individus estipendiaris encarregats de la vigilància de les ciutats.

1521.- El virrei de València rebé la visita del Jurat en Cap de Saragossa, que actuà de mitjancer amb els agermanats. Els Tretze hagueren d’acceptar les condicions imposades pel virrei: desarmament general i canvi de jurats.

1321.- Una riuada del Túria causa més de 400 morts i esfondra els ponts dels catalans, dels serrans i del reial.

1321.- Jaume I signa una carta des del monestir de Santes Creus estant, en favor de Pere d’Almassora perquè puga construir una carnisseria nova a la vila d’Ontinyent, malgrat la gran quantitat d’aquesta mena d’establiments existents en aquesta població.

1289.- El procurador d’Alfons III d’Aragó concedeix la Carta Pobla de Montesa i Vallada.

Comparteix

Icona de pantalla completa