Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 6 d’octubre

2018.- La soprano Montserrat Caballe fa el seu traspàs a Barcelona als 85 anys. El món de l’òpera i els líders polítics lloen o reivindiquen la seua figura, seguida en allò professional per nombroses cantants líriques valencianes.

1991.- Naix La Hoja de Valencia, reconversió a diari de La Hoja del Lunes.

1978.- Judici a Alacant del presumpte assassí de Miquel Grau. Se li imposa una condemna de 12 anys de presó.

1977.- El jove Miquel Grau és agredit a Alacant mentre penja cartells animant a participar en una manifestació per a reclamar l’Estatut. Pocs dies després, el 16 d’octubre, moriria a conseqüència de l’agressió.

>

1958.- El govern del general colpista Francisco Franco cessa l’alcalde de València, marqués del Túria, per les seues crítiques al retard de les ajudes a la ciutat després de la riuada de l’any anterior.

1938.- ‘Bombardeig de pa’ a Alacant de part d’avions franquistes per a fer trontollar les forces d’una població que passava moltes privacions.

Bombardejos a Alacant

1933.- Naix a Sant Vicent del Raspeig el polític Josep Vicent Bevià i Pastor, senador i diputat que fou per la circumscripció d’Alacant.

1833.- Rogatives en distintes localitats per una epidèmia de còlera.

1684.- Durant un motí, quinze membres de la bandositat d’Oltra escapen de la presó de les torres dels Serrans de València.

1609.- Expulsió de 336 moriscos de Betxí des del port de Moncofa.

1575.- Ban del virrei del Regne de València regulant l’ús de llums per a circular de nit a València i facilitar les rondes dels oficials reials, expulsant els vagabunds de la ciutat i del regne i prohibint als moriscos aproximar-se a la costa.

1497.- Fa el seu traspàs a València el poeta i escriptor Joan Roís de Corella, persona que amb els seus escrits es trasllueix els temps efervescents que va viure com a conseqüència del remat del segle XV.

Comparteix

Icona de pantalla completa