Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 28 de setembre

Dia mundial contra la malaltia de la ràbia – Dia internacional pel dret a l’avortament – Dia internacional pel dret a saber

2009.- Fa el seu traspàs a València el dissenyador i pintor Paco Bascuñán, el primer dissenyador que va ingressar en l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

2007.- El lehendakari Juan José Ibarretxe anuncia en el Parlament basc la convocatòria dels comicis que hauran de marcar el futur del País Basc i que comportarien eleccions autonòmiques.

2007.- La Universitat Oberta de Catalunya obri un canal al portal de vídeos YouTube. La iniciativa és inèdita a l’estat espanyol i vol compartir i difondre el coneixement a través d’Internet. El nou canal permet veure les conferències i els actes que celebre la UOC.

1994.- Es presenta, al Saló Daurat de la Generalitat Valenciana, el llibre homenatge a l’escriptor i assagista Joan Fuster, bastit pel Consell Valencià de Cultura, del qual havia estat membre fundador fins a la data del seu traspàs, el 21 de juny del 1992.

Joan Fuster

1949.- Desbordament del Túria a València, que ocasiona 41 morts.

1837.- Naix a València el poeta Vicent Wenceslau Querol i Campos.

1811.- Decret de les Corts de Cadis, promogut pel diputat xativí Joaquim Llorenç Villanueva, que retorna a Xàtiva el seu nom original, que havia sigut canviat de San Felipe a Felip V després de la seua resistència i derrota durant la Guerra de Successió.

1614.- Fa el seu traspàs a València el magistrat, jurista, humanista, poeta i doctor en Dret Tomás Cerdán de Tallada.

1556.- Abdicació de Carles I en la persona del seu fill Felip II de Castella.

1435.- Naix a Gandia –segons estudis ben ponderats– el poeta valencià Joan Roís de Corella.

1238.- Jaume I i Abu-l Djumayl Zaiyan, senyor de la taifa de València, signen la capitulació de la ciutat. En ella s’estipulava que els musulmans podien abandonar lliurement València amb tots els seus béns mobles i que els qui volgueren romandre al seu terme podrien fer-ho posant-se d’acord amb els nous propietaris cristians.

Comparteix

Icona de pantalla completa