Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 25 de setembre

Dia mundial del cor – Dia europeu del patrimoni

2011.- La plaça de bous Monumental de Barcelona celebra la seua darrera diada taurina perquè entra en vigor la prohibició aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010. Els darrers toreros que toregen són José Tomás, Serafín Marín i Juan Mora.

2004.- Toni de l’Hostal és elegit a Sueca, poble de la comarca de la Ribera, president del IV Congrés de Figures Mundial.

1998.- Un grup d’intel·lectuals valencians presenta la ‘Declaració de València’, un document que pretén ser una iniciativa per a aprofundir l’autogovern del País Valencià.

1996.- Els diputats del Parlament valencià aproven per unanimitat la creació d’una comissió encarregada de reformar l’Estatut d’Autonomia. Entre les reformes previstes, l’única que té prou consens és la d’ampliar les prerrogatives del president perquè puga dissoldre les Corts i convocar eleccions anticipades.

1979.- Reunió a Alacant de la comissió redactora de l’Estatut d’Autonomia per al País Valencià.

1868.- Les tropes governamentals ataquen Alcoi, revoltada contra Isabel II

1801.- Avalot antifeudal a l’Alcora. Els avalotats, que demanen una reducció de la partició de fruits que han de realitzar amb el comte d’Aranda, trenquen l’escut senyorial que hi havia sobre la fàbrica de ceràmica d’aquell.

1411.- Els adversaris dels Trastàmara celebren corts a la vila de Vinaròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa