Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 24 de setembre

Dia mundial de les persones sordes – Dia mundial de la investigació del cáncer

2003.- Els governs valencià (PP) i balear (PP) signen un acord de cooperació entre les dues comunitats autònomes dins dels àmbits de política empresarial, turística, sanitària, social, pesquera i d’interior.

1970.- Naix a València el corrector lingüístic i d’estil, traductor, periodista i escriptor, Juli Capilla i Fuentes.

1926.- Naix a València l’eclesiàstic Antoni Maria Carles i Godó, llicenciat en Dret Canònic, que va ser rector de Tavernes de la Valldigna del 1951 fins al 1967 i entre el 1967 i el 1969, de la parròquia de Sant Ferran de València. El 1990 va estar nomenat arquebisbe de Barcelona en substitució de Narcís Jubany. Nomenat cardenal l’any 1994, va tenir càrrecs a la Santa Seu. Va faltar el 17 de desembre del 2013 a Tortosa.

1905.- Naix a Luarca (Astúries) el metge i bioquímic Severo Ochoa, guardonat amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia l’any 1959, pels seus estudis sobre la replicació de l’ADN. Va fer escola entre els estudiants valencians i a més de conservar el seu llegat al Museu de les Ciències, el seu deixeble més directe, Santiago Grisolia, procura que la seua memòria perdure encara ara.

1888.- Míting de Pablo Iglesias, fundador del PSOE, a Castelló.

Pablo Iglesias

1868.- Naix a Alacant el compositor Tomás López Torregrossa.

1839.- Carlos de Borbón passa la frontera francesa per tal de refugiar-se en aquest territori, però no per això acabà la guerra carlina, si bé va minvar en intensitat a causa del Conveni de Vergara. Al front de les tropes carlines restava el general Cabrera i dirigia les forces liberals el general Espartero.

1810.- Obertura de les Corts a Cadis.

1706.- El virrei austracista del Regne de València, comte de Cardona, ordena la constitució d’un Consell municipal provisional a Alacant.

1274.- El Castellà d’Amposta de l’orde de l’Hospital confirma i renova la Carta Pobla de Sant Mateu.

Comparteix

Icona de pantalla completa