El mòbil es converteix en un retrovisor

31 març 2017 01:00h
Per Tecnonews / AMIC

Sembla obvi que els smartphones són molt més que simples receptors de trucades i missatges. Les utilitats d'aquests dispositius són, vam descobrir amb el transcurs dels anys, gairebé infinites. Almenys és el que es dedueix jutjant la nova utilitat que li ha donat al telèfon mòbil una startup americana anomenada Smart Bike.

Es tracta d'Hexagon, una càmera que s'incorpora a la part posterior de la bici i que connectada amb el telèfon intel·ligent fa que aquest (col·locat en un suport adequat) pugui funcionar com un retrovisor. A més, la càmera incorpora una llum que emula els intermitents i els llums de frens.

Per si fos poc, Hexagon en cas d'accident envia un missatge als serveis d'emergència perquè acudeixin al lloc de la caiguda. I com es tracta d'una càmera intel·ligent, si es produeix una col·lisió amb un altre vehicle pot arribar a determinar de qui és culpa el xoc.

Afegim a tot això la possibilitat de mesurar distàncies i velocitat i tenim un artefacte que farà les delícies de tots els ciclistes.

Finalment hem d'afegir que el desenvolupament es troba actualment en fase de finançament a través de la plataforma de micromecenatge IndieGoGo. El seu preu depèn del model que els usuaris triïn. El model lleuger i sense llums tindrà un preu de 75 dòlars i el model complert de 99.

next