Per Tecnonews / AMIC

Una de les tecnologies més desenvolupades durant els últims anys ha estat sens dubte la relacionada amb el cos. En forma de wearables i un altre tipus de dispositius que no es vesteixen, els humans ara podem ser molt més conscients del nostre cos. Des d’aprimar-nos a millorar el son, des de conèixer quan és el millor moment per tenir un fill fins prevenir-nos de malalties són algunes de les aplicacions d’aquest tipus de tecnologies.

Amb els desenvolupaments, com si fossin aquests peixos que recorren l’oceà a lloms dels taurons, sempre vénen els problemes.

Moltes wearables porten incorporada una app que connecta el dispositiu amb les nostres xarxes socials. Així, quan sortim a córrer per exemple, els nostres contactes a Facebook són avisats que hem començat a realitzar aquesta activitat esportiva; és el que anomenem “fitness tracker”. Això, com és obvi, pot fer que alguns delinqüents sàpiguen quin és el millor moment per dur a terme un robatori a casa nostra.

També hem de vigilar que la connexió que controla la connectivitat entre la nostra wearable i el nostre smartphone, sigui el més segura possible. A partir d’un dispositiu d’aquest tipus els delinqüents podrien entrar al teu mòbil per aconseguir informació rellevant sobre la teva vida personal.

Com diu la frase popular, amb la salut no s’hi juga. És per això que la seguretat dels teus dispositius de wellness ha de ser màxima. No voldries que un bromista et manés, sense que tinguessis res, de cap al metge.

En resum, cal vigilar amb aquests dispositius que ens permeten saber molt més que totes les generacions passades sobre el nostre cos i que potser, cada vegada ens faran menys conscients del nostre cos.

Comparteix

Icona de pantalla completa